10 kg afvallen in een maand

Voor velen is 10 kg afvallen in een maand een droom. En dromen zijn er om te verwezenlijken. Daarom geven we je een manier om je droom te laten uitkomen. Beginnen met welk dieet dan ook is makkelijk. Maar als je 10 kg wil afslanken in een maand heb je een strategie en tactiek nodig. Bij je strategie om je doel te bereiken draait het vooral om de grote lijnen. Hier volgt je strategie:

 1. Verbeter je ruststofwisseling
 2. Verminder je calorieinname
 3. Verbrand calorieën door cardio -en krachttraining

Goed, dat is dus de strategie die je naar je doel van 10 kg afvallen zal leiden. Nu heb je nodig de tactieken nodig om je strategie tot werkelijkheid te maken. Je zult grote veranderingen in je dagelijkse leven moeten aanbrengen om maar liefst 2,5 kg per week kwijt te raken. De tactieken zijn de individuele dingen die je droom moeten laten uitkomen. De tactieken:

1. Eettactiek voor 10 kilo afvallen in 1 maand

 • Plan al je maaltijden en tussendoortjes een dag van te voren. Als je dit doet hoef je je vlak voor je maaltijd niet druk te maken of je dat gezonde spul eigenlijk wel wil eten. Je kunt je er nu op instellen, dit scheelt ongelooflijk veel, echt waar.
 • Eet 5 of 6 kleine maaltijden per dag. Dit gaat helpen om je stofwisseling continu te laten werken. Als je vaker eet zend je een signaal naar je lichaam dat de voedselvoorraad in orde is en dat er altijd genoeg te eten is. Als je te weinig eet gaat je lichaam namelijk over op de zuinige modus omdat het denkt dat er voedselschaarste is.
 • Zorg ervoor dat je, indien mogelijk, steeds lekker veel bereidt van een gezonde maaltijd. Dan kun je het verdelen in porties en invriezen. Dit helpt weer bij het plannen van je maaltijden voor de volgende dag. Mensen die vaker moeten gaan eten per dag denken dat ze veel tijd kwijt zijn met koken. Als je grotere hoeveelheden tegelijk maakt hoeft dat dus niet.
 • Eet kleine maaltijden. Het is steeds moeilijker om een klein stukje vlees te krijgen in een restaurant. Een biefstuk van 225 gram is veel te groot om te kunnen verteren. Je lichaam verbruikt dan ook minder dan de helft van zo’n biefstuk.
 • Eet veel vezels. Vezels laten je stofwisseling weer harder werken en helpen je lichaam schoon te maken door het opnemen van gifstoffen.
 • Drink veel water. Simpel, water bevordert de spijsvertering en het helpt om jezelf beter te voelen.

2. Bewegingstactiek voor 10kg afvallen in 1 maand

 • 10 kilo in een maand. Dat is behoorlijk veel. En daar komt dan ook behoorlijk wat beweging bij kijken. Je moet 2 keer per dag gaan trainen. Een training van 20 minuten in de ochtend en ‘s avonds nog een.
 • Krachttraining doe je om de dag. Spieren kweken helpt bij het verbranden van vet. Ze verbruiken veel calorieën, terwijl vet bijna niets verbruikt.
 • Verdeel je cardio trainingen in 2 groepen: een lage intensiteit en een hoge intensiteit. De hoge intensiteit om koolhydraten te verbranden en de lage intensiteit om het overtollig vet te verbranden.
 • Onder zware intensiteit wordt een hartslag die 80% van je maximum is verstaan. Hierdoor zal je stofwisseling na de training nog 12 tot 24 harder blijven doorwerken.
 • Bij een lage intensiteit is de hartslag niet zo hoog. Goede voorbeelden van training zijn: een uur wandelen of fietsen op een iets verhoogd tempo.
 • De krachttraining moet niet te ingewikkeld zijn. Denk aan simpele oefeningen (wel correct uitgevoerd uiteraard) squats, bankdrukken, push-ups en crunches. Als je deze oefeningen doet pak je al een groot deel van je spieren.
 • Herstellen tussen de trainingen door is het belangrijkste van alles. Als je ineens zoveel gaat trainen zul je ook je hoeveelheid rust moeten verhogen. Je lichaam herstelt alleen als je slaapt of ten minste helemaal tot rust bent gekomen.

Garanties dat je die 10 kg in een maand kwijtraakt zijn er natuurlijk niet. Maar de beste manier om te slagen is toch echt deze strategieen en tactieken te gebruiken. Om de kans van slagen te verhogen zoek je het liefst een maatje op die met je mee wil doen en word je lid van een sportschool voor advies. Het belangrijkste advies van alles is: doorbijten en je focus op je doel behouden. Succes!

7 thoughts on “10 kg afvallen in een maand

 1. Wat hier staat is goede informatie, maar om echt vet te verbranden is het toch echt gebleken dat je wel de juiste training moet toepassen met de juiste rustpauze;s. Dus let erop dat je korte trainingen gebruikt, dat verbrandt meer vet.
  Verder pas je toch je eetgewoonten aan, maar ga niet overdrijven qua dieeten en veel bewegen.
  Succes.

  gr conny

 2. Ik eet ‘s morgens een kommetje special k, ‘s middags meestal boterhammen en ‘ savonds gewone maaltijd rond de 500-600 kcal tussendoor eet ik zeker 2-3 appels +1-2 andere fruit
  ik doe 3 x per week 1.5 uur fitness, dit is waarschijlijk dan niet voldoende ?
  ik weeg nu 76 kilo en ik zou graag tot 20 kilo vermageren maar dit lukt mij maar niet.
  Ik heb ook een te traagwerkende schildklier. Ik ben ten einde raad :(

 3. even een opmerking. je formule voor je hartslag tijdens het sporten is niet helemaal correct. om vet te verbranden moet je 220-je leeftijd nemen en daar 65% nemen om VET te verbranden, neem je 80% zoals u aanbeveeld dan verbrand je suikers en dat is niet aan te raden omdat je dan veel meer zin hebt in suiker. doe dit minimum 4 x per week een half uur en binnen de maand is je vet% op peil. (dit zijn cijfers van een sportkinesist)

 4. @jessica, ik raad je aan om niet meer van die special K`s te eten. ze bevatten nauwelijks minder calorien dan de gewone versie en ze bevatten meer vet. een volkoren boterham zal veel meer vullend zijn. uw traagwerkende schildklier zal natuurlijk ook wel een nefaste werking hebben op uw gewichtsverlies maar met de nodige medicatie zou dat wel moeten lukken. wees niet te streng voor uzelf!

 5. Tjonge jonge mensen wat staat hier een hoop onzin vermeld. Je kan er zeker van zijn als je 10 kg in 1 maand verliest dat je meer spieren dan vet verbrand. Maximaal 1 kg per week afvallen is aangeraden. Zodra het meer wordt ga je spieren verbranden met als gevolg dat je metabolisme trager wordt, en wat gebeurd er dan? Juist je wordt dikker.

  Juiste hartslag voor afvallen is ook allang een achterhaald verhaal. Men valt af als er sprake is van een negatief energiebalans, je moet meer verbranden dan dat je eet.

  Als je 30 min met een hartslag van 120 bmp cardio doet verbrandje minder dan met een hartslag van 140-150.

 6. 10kg afvallen in 1 maand vind ik ook sterk. Ik zou graag 10kg willen afvallen op 6 maanden tijd, wat me beter haalbaar lijkt. Dieet aanpassen lijkt me een goed idee en inderdaad 5 a 6 kleine maaltijden i.p.v. 3 grote.

  Er zit volgens mij wel een verschil op welke bmp je cardio doet. Is je bmp vrij hoog (intensieve training) dan heeft je lichaam “snelle” energie nodig – verbranding van suikers. Leg je je bmp laag dan gaat een “langzame” vetverbranding in werking. Er zitten inderdaad formules achter die je bmp kunnen berekenen hiervoor maar ik denk datje het zelf ook wel kunt uitvogelen zonder bmp berekening. Als je 30-40 min. gaat joggen, langzaam beginnen, niet op de klok kijken, dan ben je denk ik toch echt wel vet aan het verbranden denk ik.

 7. 10 Hg afvallen is veel in een maand. Ik ben er nu 15 in 2 maanden kwijt. Ik train zowel kracht als cardio. Begin elke keer met kracht en doe dan de cardio. Reden is dat je dan eerst koolhydraten gaat verbranden en met de cardio de vetten. En jawel ik let heel goed op mijn hartslag tijden de cardio. Ik gebrui simpelweg de regel 220 – leeftijd = max hartslag en train dan op 70%. Omdat mijn VO2 max vrij goed is stel ik het met 5 hartslagen naar boven bij en voor mij werkt het tot nu toe perfect.

  NATUURLIJK let ik ook zeer goed op mijn eten. Slechts 1 keer in de week een avondje met bier en chips en de rest van de week gewoon netjes, vaak en kleine beetjes eten. Ik eet nu meer dan voorheen, maar wel gezond! (Ik begon met 123 KG en zit nu vandaag op 108 en train 5 keer in de week in de ochtend)

Leave a Comment