10 kilo afvallen in een week

Is 10 kilo afvallen in een week mogelijk? Het kan wel, maar het is vrij onwaarschijnlijk. 10 Kilo afvallen in 3 weken is echter wel haalbaar. Om die 10 kilo te bereiken moet je vooral veel discipline hebben en begrijpen dat je er keihard voor zal moeten knokken. Niets gaat vanzelf, zeker 10 kilo afvallen niet. Moeilijk hoeft het niet te zijn, zwaar wel. Daarom hebben we 4 simpele richtlijnen opgezet waarmee je 10 kilo in 3 weken zou moeten kunnen afvallen.

Richtlijn 1: Een dag vasten met alleen citroenwater
Gedurende 24 uur eet je niets en drink je alleen water met daarin sap uit een versgeperste citroen. Het is ontzettend zwaar maar na 24 schijnen veel mensen zich toch goed te voelen. Ze gebruikten onder andere de termen: gereinigd en energiek. En de eerste halve kilo is er meestal ook af. Veel mensen blijven elke ochtend water met citroensap drinken.

Richtlijn 2: Eet volgens de Paleo-stijl
Tijdens de 3 weken eet je zo goed als geen verwerkte en/of kant-en-klaar producten. Je gaat volgens de Paleo-stijl eten. In principe houdt dat in dat je eet zoals onze voorvaderen uit het stenen tijdperk. Die hadden nog geen fabrieken of machines en aten dus alleen wat ze vingen bij de jacht en wat ze verzamelden zoals: vlees, gevogelte, verse groenten, vis en schelpdieren, vers fruit, noten en zaden en eieren. Als je 10 kilo wilt afvallen met deze methode eet je dus niets wat is bewerkt of verwerkt.

Richtlijn 3: Korte intensieve trainingen
Probeer steeds 4 tot 5 korte intensieve trainingen per week te doen. Elke sessie combineer je verschillende soorten training. Je begint bijvoorbeeld met een kwartier intensieve krachttraining waarbij je vooral je eigen lichaamsgewicht en lichte gewichten gebruikt. Daarna doe je een kwartier aan intensieve interval cardio training. Houd de rustperiodes tussen de trainingen kort. Dit soort combinatietrainingen zijn voor de meeste mensen makkelijker en minder saai dan de normale cardio trainingen zoals joggen op een loopband. Met de combinatie kun je veel lichaamsvet verbranden en sommigen zeggen al na een week de eerste resultaten te zien. Probeer echt 4 tot 5 keer per week te trainen. Zonder lichamelijke inspanning is het vrijwel onmogelijk om zo snel 10 kilo te afvallen.

Richtlijn 4: Voedingsupplementen
Bij deze methode kun je er voor kiezen om voedingsupplementen te gebruiken. Het gaat dan om eiwitsupplementen (weipoeder), visoliecapsules en multivitaminen. Veel mensen zeggen dat de supplementen ze helpen om te herstellen van de intensieve trainingen.

En dat zijn de 4 simpele richtlijnen die 10 kilo afvallen in een maand mogelijk moeten maken. Het zijn maar 4 richtlijnen die het misschien makkelijk doen lijken. Maar makkelijk is het zeker niet. Moeilijk is het echter ook niet. Als je eenmaal je routine te pakken hebt en wat momentum hebt opgebouwd lijkt het wel of de kilo’s er af vliegen. Als je al verschillende diëten geprobeerd hebt die voor jou niet werkten kun je deze methode eens proberen om snel 10 kilo af te vallen.