10 Manieren om meer calorieën te verbanden

Calorieën verbranden 1: Lopen!

Parkeer je auto een paar straten verder van waar je moet zijn en loop het laatste stuk naar de winkel, je werk of de stad. Neem jezelf voor om elke dag minstens 30 minuten te lopen. Op je werk kun je tijdens je lunch een korte wandeling maken. Ook tijdens je koffiepauzes zou je een stukje kunnen lopen.

Calorieën verbranden 2: Loop het kantoor rond

Sta eens op van je comfortabele bureaustoel en bezoek je collega’s van de andere afdelingen eens in plaats van ze te bellen of mailen. Als je naar het toilet moet kies je degene op de bovenste verdieping of die het verst weg is en loop je daar naar toe.

Calorieën verbranden 3: Kies voor de trap

Probeer altijd de trap te nemen in plaats van de lift. Traplopen is een van de meeste inspannende bezigheden en je verbrand hier echt ontzettend veel calorieën mee.

Calorieën verbranden 4: Geen afstandbediening meer

Leg je afstandbediening maar in de kast want vanaf nu ga je niet meer vanuit de bank zappen maar sta je op en loop je naar de tv om van kanaal te veranderen.

Calorieën verbranden 5: Kauwen maar

Bij je avondeten kies je niet voor pasta maar voor een lekkere biefstuk. En alles goed kauwen. Je verband zo meer calorieën en je zit sneller vol.

Calorieën verbranden 6: Drink organische warme dranken

Je zou op meerdere tijdstippen kunnen genieten van organische warme dranken zoals groene thee en organische koffie. Zonder suiker uiteraard. Ze bevorderen de werking van de stofwisseling waardoor je  eer calorieën zult verbranden.

Calorieën verbranden 7: Eet vaker

Het eten van meerdere kleinere maaltijden houdt de stofwisseling gaande, zeker als de maaltijden niet vol zitten met suiker of witte bloem. Je stofwisseling kan beter 5 kleinere maaltijden verwerken dan 3 grotere.

Calorieën verbranden 8: Lekker pittig!

Als je gezondheid en maag het toestaan uiteraard. Het kiezen van pittige gerechten is ook een manier om meer calorieën te verbranden. En je gaat er waarschijnlijk ook meer water van drinken wat ook belangrijk is voor een efficiënte stofwisseling en voor je algehele gezondheid.

Calorieën verbranden 9: Blijf bewegen

Zorg dat het een gewoonte wordt dat je constant je buikspieren aanspant en ontspant, benen beweegt of strekt of in een stressballetje knijpt. Door gedurende een hele dag te bewegen kun je wel tot 500 calorieën per dag extra verbranden.

Calorieën verbranden 10: Houd de temperatuur laag

In de winter draai je de thermostaat een paar graden lager. Zeker ‘s nachts. Probeer ook onder een niet al te dikke deken te slapen. In de zomer zet je de airco aan, mits aanwezig. Als gevolg van een koudere omgeving moet je lichaam harder werken om op temperatuur te blijven waar door het dus meer calorieën verbrandt.

Leave a Comment