10 Simpele tips voor een platte buik

Zou het niet geweldig zijn als je je buikje zou zien verdwijnen? Hier zijn 10 simpele manieren die je elke dag kan gebruiken om je buik te trainen zodat hij platter kan worden. Van simpele tips die je makkelijk in je leven kan verweven tot buikverslindende oefeningen die je thuis kan doen.

Tips voor een platte buik No 1.

Eet een kom met frambozen. Ze zitten vol vezels en zijn goed tegen verstopping.

Tips voor een platte buik No 2.

Drink veel water. Het vult, is calorievrij en het houdt je stofwisseling in een hoge versnelling.

Tips voor een platte buik No 3.

Drink geen mixdrankjes. Alcohol is dan misschien vetvrij, het zit wel bomvol calorieën. Het kan ook het niveau stresshormonen (Cortisol) verhogen waardoor je makkelijker buikvet aanmaakt.

Tips voor een platte buik No 4.

Ga rechtop zitten. Door voorover leunen lijkt je buik groter. Voor een afslankend effect dat daadwerkelijk je buik traint ga je rechtop zitten met je schouders naar achteren, kin omhoog en je onderrug tegen de rugleuning aan.

Tips voor een platte buik No 5.

Leg een tuin aan. Al het bukken, tillen en draaien helpt bij het strakker maken van je middel en je verbrandt ongeveer 350 calorieën per uur.

Tips voor een platte buik No 6.

Beweeg met je heupen. Hoelahoepen werkt met dezelfde calorieverbrandende en middelverkleinende principe als tuinieren maar dan met minder vuil.

Tips voor een platte buik No 7.

Laat de auto staan. Pak de fiets om naar de stad te fietsen of om de boodschappen te doen. Als het niet in 1 keer lukt doe je het toch in 2 keer. Pak zoveel mogelijk de fiets voor alles wat je met de fiets kan doen.

Tips voor een platte buik No 8.

Gooi je benen in de lucht! Crunches met je benen van de vloer helpen de bovenste buikspieren strakker te maken. Ga op de grond op je rug liggen met je benen op het bed of een stoel en kom nu langzaam omhoog met je bovenlijf en laat het ook weer langzaam zakken. Herhaal deze beweging 10 tot 12 keer en doe de oefening 2 tot 3 keer per week.

Tips voor een platte buik No 9.

Draai de buikspieroefening om. Ga op de grond liggen met je armen gestrekt naast je, voeten van de vloer en je knieën gebogen. Trek je buikspieren samen en druk je rug tegen de vloer waardoor je tegelijkertijd je heupen een centimeter of 8 van de vloer af komen. Hou deze positie even vast en laat je benen daarna weer langzaam zakken. Herhaal deze beweging 10 tot 12 keer en doe de oefening 2 tot 3 keer per week.

Tips voor een platte buik No 10.

Doe crossover crunches. Om de spieren te trainen die je taille definiëren ga je op de grond op je rug liggen met je knieën gebogen en je voeten plat op de grond. Leg je rechtse enkel op je linkse knie en houdt je handen achter je hoofd met de ellebogen naar buiten wijzend. Til je hoofd en bovenrug van de vloer, draai en breng je linkse schouder naar je rechtse knie. Houdt deze positie even vast en jezelf dan langzaam laten terugzakken. Herhaal deze beweging 10 tot 12 keer per zijde en doe de oefening 2 tot 3 keer per week.

Leave a Comment