10 verfrissende afslanktips

Gelukkig zijn er ook niet ingewikkelde manieren om af te vallen die je helpen een platte buik, strakke kont en een smallere taille te krijgen. Pas de volgende 10 tips toe en je zult merken dat je gewicht en vet afnemen en tegelijkertijd je motivatie en energie toenemen.

Afslanktip 1. Kies volkoren

Gelukkig voor de brood, pasta en aardappel liefhebbers zijn koolhydraatarme diëten helemaal uit! Het is zelfs zo dat volgens een recent Amerikaans nationaal onderzoek volkoren brood en pasta helpen bij het afvallen. Dit wil niet zeggen dat je er zoveel van kunt eten als je wil. 50 tot 75 gram volkoren pasta of 2-3 sneeën volkoren brood is voldoende.

Afslanktip 2. Beetgaar koken

Als je je pasta bereidt, kook hem dan tot hij beetgaar is (al dente). Met andere woorden: kook je pasta net iets te kort zodat de vezels behouden blijven. Door dit te doen verlaag je de glykemische index van het voedsel, de afscheiding van insuline en sla je minder vet op.

Afslanktip 3. Na 7 uur niets meer

Geef je lichaam een dagelijkse ‘mini-vasten’ van 7 uur ‘s avonds tot 7 uur ‘s ochtends om de vertereing te optimaliseren en af te vallen. Als je jezelf echt niet kunt bedwingen houdt het dan bij rauwkost, drinkbouillon of kruidenthee. Door dit te doen kun je al wat pondjes kwijtraken.

Afslanktip 4. Vermijd ‘opblazers’

Sommige etenswaren en dranken produceren meer gas dan anderen en kunnen een opgeblazen gevoel en uiterlijk geven in je buik. Om je buik zo plat mogelijk te houden zou je tijdelijk de volgende dingen moeten vermijden: tarwe, zuivel, broccoli, spinazie, pittig eten, zuurkool, alcohol, bier, popcorn en koolzuurhoudende frisdranken.

Afslanktip 5. Eet de hele dag door

eet 3 maaltijden per dag en 1 of 2 tussendoortjes om je stofwisseling in de hoogste versnelling te houden en je energieniveau op een hoog peil te houden. Onderzoek heeft duidelijk laten zien dat mensen die geen ontbijt gebruiken meer aankomen dan zij die wel ontbijten.

Afslanktip 6. Plannen

De verkeerde dingen eten is vaak het resultaat van een slechte planning en tijdgebrek. In plaats van te grijpen naar de eerste de beste koolhydraatrijke snack zoals een cakeje of een koekje, zorg je ervoor dat je voldoende gezonde dingen in huis hebt. En als je eens wat tijd over hebt kun je bijvoorbeeld al wat groentes voorsnijden. Simpele voorbeelden zijn: gewone yoghurt met aardbeien, hardgekookte eieren, groentesoep, stoomgroenten, veel fruit, groenten en magere vleessoorten.

Afslanktip 7. De gezonde wisseltruc

Vette rommel opgeven wil niet zeggen lekkere dingen opgeven. Je favoriete eten is vaak te vervangen door producten met meer smaak en minder calorieën. Denk aan een puree van bloemkool in plaats van aardappelpuree of een light frisdrank in plaats van fris of vruchtensap. Een stukje pure chocolade is ook helemaal niet slecht.

Afslanktip 8. Water drinken

Als we iets niet goed verteren heeft de buik de neiging om op te zwellen. Dat is niet direct de look waar de meeste mensen op zitten te wachten. De beste manier om dit te voorkomen is ervoor te zorgen dat je voldoende water drinkt 6 – 8 glazen per dag). Ook thee en koffie tellen mee.

Afslanktip 9. Gewichtheffen

Dit is een van de snelste manieren om een strakker lijf te krijgen. Verder zorgt het trainen met gewichten voor een verhoging van je energie en bevordert het je stofwisseling. Als je liever niet naar de sportschool gaat zou je kunnen overwegen om 4 sets halters te kopen. Van ongeveer 2 – 4 – 5 en 7,5kg.

Afslanktip 10. Eiwit powerrr

Als je eiwitten eet scheidt je lichaam een hormoon uit, glucagoon genaamd, wat de afbraak van vet bevordert. Te weinig eiwitten in je dieet is vaak een oorzaak van overgewicht. Zorg dat je veel eiwitrijke producten in huis hebt zoals eiwit, vis (zalm, tonijn, makreel, tilapia), kip, kalkoen, eiwit in poedervorm, soja, en magere zuivelproducten (geen yoghurt).

Leave a Comment