12 Lustopwekkende ingredienten

Een actief sexleven is essentieel voor ons welzijn en wat we eten en drinken speelt een grote rol of we wel of geen zin hebben. Hier zie een selectie van de verschillende lustverhogende ingredienten.

Lustopwekkende ingrediënten: Pompoenpitten

Bevatten zink, belangrijk voor de productie van testosteron bij mannen. Een te weinig aan zink bij vrouwen kan leiden tot het geheel verdwijnen van de sex drive. Deze heerlijke pitten zijn ook nog rijk aan omega 3 vetzuren, die weer belangrijk zijn voor het seksueel welzijn.

Lustopwekkende ingrediënten: Goji bessen

In Azië staan Goji bessen bekend als een sterk afrodisiac. Ze verhogen de hoeveelheid testosteron in het lichaam, wat zowel bij mannen als vrouwen het libido stimuleert. Verder bevorderen ze het uithoudingsvermogen en het humeur, ook niet onbelangrijk voor de sex drive.

Lustopwekkende ingrediënten: Maca

Dit is een nieuwe ‘supervoeding’ die de prestaties en potentie kan verhogen. Maca is een knolgewas wat voorkomt in Zuid Amerikaanse landen. Het is in verschillende vormen te koop zoals poeders, pillen en verwerkt in voedingsmiddelen. Het zou verder de hoeveelheid zaad en het testosteron verhogen. En zowel mannen als vrouwen worden er hitsig van.

Lustopwekkende ingrediënten: Bananen

Goed voor de mannen. Bananen bevatten bromeline (een enzym) die bijdraagt aan de seksuele gezondheid. Verder zitten ze bomvol vitamine B die het energieniveau en de hoeveelheid sexhormonen verhogen.

Lustopwekkende ingrediënten: Selderij

Bevat androsteron, een geslachtshormoon. Het is een geurloos afrodisiac wat o.a. wordt afgescheiden in het zweet van mannen.

Lustopwekkende ingrediënten: Avocado

Bevordert zowel het mannelijke als vrouwelijke libido door de hoge concentratie van foliumzuren. Ze bevatten ook veel vitamine B6 wat als hormoonregulator werkt.

Lustopwekkende ingrediënten: Bijenpollen

Kunne helpen bij het vergroten van de hoeveelheid zaad. Het is immers gemaakt van miljoenen zaadachtige stoffen. De rol van pollen in de natuur is bevruchten.

Lustopwekkende ingrediënten: Asperges

Rijk aan vitamine E, een belangrijk onderdeel voor goede sex.<

Lustopwekkende ingrediënten: Spaanse pepers

Capsaicine is het stofje dat de pepers heet maakt. Het geeft endorfine en andere feel good hormonen vrij in het lichaam.

Lustopwekkende ingrediënten: Basilicum

Verhoogt de bloeddoorstroming, de sex drive en bevordert de vruchtbaarheid. Dit heerlijke kruid verhoogt je waarnemingzin.

Lustopwekkende ingrediënten: Vijgen

Rijk aan aminozuren die de seksuele driften en het uithoudingsvermogen stimuleren.

Lustopwekkende ingrediënten: Knoflook

Bevat veel allicine die de doorbloeding stimuleert. Onder andere naar de geslachtsorganen.

Leave a Comment