2 Tips voor een platte buik

Dit zijn een beetje vreemde maar toch echt werkende tips. Het mooie van van deze afslanktips is dat ze ook nog eens erg leuk zijn om te doen. Afvallen of een strakke buik krijgen draait echt niet alleen om sporten en gezond eten. Er moet ook een flinke portie lol aan te pas komen. Daarom geven we je twee tips die niet alleen bijdragen aan het krijgen van een strakke buik, maar ook leuk zijn om te doen.

Platte buik Tip 1: Ronddraaien maar

Hiermee bedoelen we simpelweg staand rondjes draaien met uitgestrekte armen. Inderdaad, precies zoals je kinderen altijd ziet doen. Hoe lijkt misschien wat vreemd om dit te doen. Het werkt zelfs niet direct voor het wegkrijgen van je buikvet. Rondjes draaien gaat nog een stapje verder. De effecten maken aanspraak op het centrale controle systeem van je lichaam: het Endocrine Systeem.
Dat systeem is onder andere verantwoordelijk voor de hormoonhuishouding. En je endocrine systeem werkt waarschijnlijk niet helmaal naar behoren. De oorzaak hiervan is de vele soorten chemicaliën die tegenwoordig bijna overal inzitten. Ze zitten onder andere in eten, dranken, verpakkingen, water en zelfs in de lucht. Die chemicaliën verstoren dus de werking van je endocrine systeem. Om het afvallen en verbranden van buikvet snel en efficiënt te laten verlopen moet je hormoonhuishouding op orde zijn.
En daar komt het ronddraaien om de hoek kijken. Door het draaien van rondjes wordt een normale hormoonproductie bevorderd. Probeer het gewoon eens, draai 5 tot 10 rondjes tot je een beetje duizelig wordt. Probeer in ieder geval niet te duizelig te worden omdat dit nare gevolgen zoals misselijkheid ten gevolge kan hebben.

Platte buik Tip 2: Buik wrijven

Jep, en wel met warme handen! Wrijf je handen over elkaar tot ze lekker warm zijn. Ga op je rug liggen. Het maakt niet uit waar, als je maar comfortabel ligt. Wrijf nu met je rechterhand een minuut lang in cirkels over je blote buik. Hierna doe je hetzelfde met je linkerhand.
Dit werkt door twee redenen. Het wrijven op je buik bevordert de stofwisseling waardoor die sneller en efficiënter omgaat met voedingsstoffen. Ten tweede zorgt de warmte, die makkelijk door je huid de vetcellen bereikt, ervoor dat de afbraak van buikvet wordt bevorderd. Klinkt raar, maar doe het twee weken en je zult zien dat het werkt.

Leave a Comment