4 tips voor stevige bovenarmen

Als je niet regelmatig naar de sportschool gaat, kan het zijn dat de onderkanten van je bovenarmen gaan zwabberen. Deze zwabberende ‘lichaamsdelen’ worden ook wel kipfiletjes genoemd. Misschien denk je wel dat er niets aan te doen valt of draag je altijd lange mouwen. Wees gerust want met deze 4 tips kun je weer stevige bovenarmen krijgen.

Stevige bovenarmen Tip 1:

Beperk het aantal oefeningen voor je triceps. Of ze nou sterk of slap zijn, je zou sowieso nooit meer dan twee tot drie oefeningen per work-out moeten doen. De triceps vormen maar een kleine spiergroep, en lijken beter te reageren op intensiteit dan op kwantiteit.

Stevige bovenarmen Tip 2:

De triceps worden ook vaak getraind als je de oefening niet direct op hen richt. Zoals bijvoorbeeld bij bankdrukken of schouderoefeningen. En omdat ze bij veel oefeningen worden betrokken is het makkelijk om ze teveel te trainen. Als je drie oefeningen doet waarbij de triceps betrokken zijn dan is dat meestal al voldoende. Als je er meer doet is de kans aanwezig dat je de triceps overtraint of niet intensief genoeg traint.

Stevige bovenarmen Tip 3:

Beperk ook het aantal reeksen. Vaak wordt tijdens de work-out het maximaal aantal verschillende oefeningen niet overschreden. Maar er worden dan weer wel vaak 6 of 7 sets per oefening gedaan. Ook dit is teveel voor de triceps. Doe liever 2 tot 3 sets per oefening. En denk eraan dat het succes niet voortkomt uit de kwantiteit maar uit de kwaliteit van het aantal oefeningen.

Stevige bovenarmen Tip 4:

Je kunt de ook volgende simpele oefeningen doen. Het enige wat je nodig hebt zijn gewichten van 1 tot 2 kg, een ‘resistance band’ (sterke elastieke band) en een springtouw. Daar gaan we, eerst ga je een minuut touwtje springen en daarna even rusten. Als je weer op adem bent houd je de gewichten een minuut boven je schouders. Weer even uitblazen en dan ga je met de band aan de slag. Ga met je voeten uit elkaar staan zodat ze ongeveer gelijk staan aan je schouders. Terwijl je de band vasthoudt, houd je je linkse arm diagonaal omhoog en je rechtse arm diagonaal omlaag met je handpalmen omhoog. Buig nu je rechtse elleboog zodat je hand richting je schouder gaat (de band ontspant nu). Strek je arm weer zodat hij terugkomt in de oorspronkelijke positie. Doe 8 tot 10 repetities per arm. Herhaal alle oefeningen nog een keer. Doe deze routine drie keer per week en je zult al na een maand de eerste resultaten zien.

Leave a Comment