450 kg zware moordenaar kan niet naar de rechtzaal

Aanklagers zoeken naar een oplossing om een vrouw van meer dan 450 kg, beschuldigd van het vermoorden van haar 2 jaar oude neefje, voor te laten komen en op te sluiten. Dit speelt zich af in Edinburg, Texas. De grand jury beschuldigde de 27 jaar oude vrouw Mayra Rosales van moord van haar neefje Eliseo Gonzalez Jr. Maar Rosales weegt bijna 500 kilo en past niet meer door de deur van haar huis. Hierdoor weten de aanklagers niet hoe ze haar voor de rechter kunnen krijgen voor het vonnis. Ze is nog steeds niet in voorarrest.

Te dik voor de gevangenis

De lokale sheriff Lupe Trevino zei dat het onmogelijk is om haar in de gevangenis te laten verblijven omdat ze ze constante en verregaande medische zorg behoeft. En die kan ze daar niet krijgen waardoor ze waarschijnlijk zou overlijden.
De grand jury klaagde Rosales aan na een autopsie aan de hand waarvan de rechercheurs vaststelden dat het kind 18 maart overleed ten gevolge van enkele klappen. De rechercheurs vermoeden dat de peuter minstens 2 keer dodelijk harde klappen kreeg te verduren waardoor hij een schedelbreuk en hersenletsel opliep. De autoriteiten raadden aan om de borg vast te stellen op $ 150.000. De moeder van het kind, Jaime Rosales, werd ook al aangeklaagd voor nalatigheid. Haar borg bedraagt $ 100.000.

Leave a Comment