5 Tips om buikvet kwijt te raken

Lees wat de beste manier is om buikvet kwijt te raken. Met deze 5 tips kun je een begin maken met het kwijtraken van 5 kilo en meer. Het gaat dan vooral om de juiste dingen doen. En dat wil bijvoorbeeld niet zeggen het volgen van een crash-dieet. De beste manier om het vet op je buik weg te krijgen is gewoon door beter te eten en actief te zijn. Het zal waarschijnlijk nodig zijn om je levensstijl een beetje aan te passen als je permanent van je buikje af wil. Het hoeven geen grootse veranderingen te zijn maar je moet wel denken aan het eten van gezondere dingen en regelmatig sporten of bewegen. Om dat in de praktijk waar te maken zul je moeten weten waar je mee bezig bent en er voor zorgen dat je dat ook goed doet door de juiste dingen te eten en geen talloze uren te verspillen in de sportschool.

Daarom geven we je de volgende 5 tips die je kunnen helpen bij het aanpassen van je levensstijl zodat je op de lange termijn een platte buik kunt krijgen en houden.

Buikvet kwijt raken Tip 1: Zorg ervoor dat je gewicht geen obsessie wordt

Je gezondheid zou je moeten afmeten aan de wijze waarop je voor jezelf zorgt. Denk hierbij aan je eetgewoontes, gewoontes bij jouw levensstijl zoals roken, stress, drugs -en alcoholgebruik en fysieke activiteit. Talloze onderzoeken hebben al uitgewezen dat gezondheid vooral afhangt van de fitheid van een persoon en niet van het vetpercentage.

Buikvet kwijt raken Tip 2: Vergeet die koolhydraatarme diëten maar

Je hebt koolhydraten gewoon nodig. Het is wel belangrijk dat je kiest voor de juiste koolhydraten, en dat zijn ‘complexe’ koolhydraten. Dat zijn koolhydraten rijk aan vezels of met een lage glycemische index (Gi). Producten met een lage Gi zijn vaak rijk aan complexe koolhydraten en zullen je glucoseniveau stabiel houden, je langer een vol gevoel geven en veel energie geven. Het kost bovendien meer energie om ze te verbranden waardoor je meer calorieën verbrandt. Wat je wel zou moeten is: volkoren producten zoals volkoren brood, volkoren ontbijtgranen, volkoren pasta, volkoren koeken, broccoli, noten enz. Wat je beter niet zou eten omdat er veel ‘slechte’, oftewel geraffineerde koolhydraten inzitten is: wit brood, desserts, chips, koekjes, gebak, taart, chocolade, friet en meer van dit soort producten.

Buikvet kwijt raken Tip 3: De beste manier om buikvet kwijt te raken is door regelmatig te trainen

Groot of klein, appel of peervormig, één ding is zeker, regelmatig bewegen is een must om zowel van binnen als van buiten fit te blijven. Probeer een minimum van 30 minuten per dag aan te houden, zeker 5 dagen per week. Voor beginners is het beter de beweging over de hele dag te verspreiden door bijvoorbeeld te wandelen. Probeer steeds van te voren in te plannen wanneer je gaat bewegen. Schrijf het bijvoorbeeld in je agenda of op de kalender.

Buikvet kwijt raken Tip 4: Variatie is cruciaal

Als je geen variatie aanbrengt in je dieet of training zul je het saai gaan vinden en je motivatie verliezen. Verder is het zo dat ons lichaam zich snel aanpast aan de omgeving waaraan het wordt blootgesteld. Steeds hetzelfde eten en dezelfde beweging doen heeft op de langere termijn veel minder invloed. Probeer te vermijden dat je vooruitgang stokt door maandelijks je dieet en beweging te veranderen. Veranderingen zijn onder andere wisselen van intensiteit van de training, maaltijden door elkaar husselen.

Buikvet kwijt raken Tip 5: Weinig eten is echt niet de oplossing, veel eten wél

En daar bedoelen we mee dat je 5 tot 6 maaltijden per dag nuttigt om je hongergevoel te onderdrukken. Dat zijn wel kleinere hoeveelheden als je normaal zou nemen. Dit is een goede manier om je lichaam van energie te voorzien en overeten tegen te gaan.

Leave a Comment