5 Tips voor het verbranden van lichaamsvet

Lees hier 5 tips over hoe je overtollig lichaamsvet het beste kunt verbranden. Afvallen draait vooral om het veranderen van levenstijl en meer controle nemen over je leven wat betreft gezondheid. In principe zou je dus moeten afvallen met het oog op de lange termijn. De beste manier is door te bewegen in combinatie met een gezond eetpatroon. We geven je de 5 beste tips om je vet voorgoed kwijt te raken.

Vet verbanden Tip 1. De theorie is simpel

De theorie achter afvallen is simpel. Het gaat er ten eerste om dat je minder energie binnenkrijgt, dus minder en minder vet eten. Ten tweede moet je meer energie verbruiken, oftewel je moet meer gaan bewegen en sporten. Tegenwoordig is er voedsel in overvloed, de porties zijn en worden steeds groter en er zijn steeds meer kant -en klaarproducten. Het is dus niet zo gek dat we tegenwoordig meer eten en dus meer calorieën binnenkrijgen dan bijvoorbeeld onze ouders vroeger. Het is niet makkelijk om nee te zeggen tegen slechte voedselkeuzes, te gaan sporten en ons dierlijk instinct te negeren die zegt dat als we eten zien dat we moeten eten. J eerste winst om vet kwijt te raken is om zoveel mogelijk verse producten te eten, we proberen je niet op de biologische toer te krijgen maar bijna alle kant -en klaar of snel-klaar producten zitten vol slechte rommel. Als je veel vruchtensappen of fris drinkt kun je beter overstappen op water en thee en eventueel (in mindere mate) light frisdranken. Je zult zien dat dit kilo’s scheelt!

Vet verbanden Tip 2. Krachttraining

Krachttraining is niet alleen voor bodybuilders. Weerstandstraining vergroot de spiermassa, versnelt de stofwisseling en naarmate je vordert verbrand je steeds meer calorieën. Ook de botdichtheid wordt hogeren het helpt je flubberige delen van je lichaam te verstevigen.

Vet verbanden Tip 3. Alles met mate

Focus je op wat voedsel je kan geven, niet op dat wat er niet in zit. En denk niet alleen aan vitaminen en mineralen, denk ook aan smaak, textuur en genot. Dat zijn allemaal vitale elementen wat goede voeding je zou moeten geven. Maar de aloude regel blijft gelden: als er ‘te’ voor staat is het nooit goed.

Vet verbanden Tip 4. Eerlijk zijn

Ben eerlijk over het feit waarom je het doet. Veel mensen pakken naar het eerste het beste dieet waarvan ze denken of geloven dat het werkt. Je zou moeten afvallen voor altijd dus besteed veel aandacht aan het uitzetten van een planning en het kiezen van een duurzaam dieet en leuke beweging.

Vet verbanden Tip 5. Eiwitten

Gebruik eiwitten om spiermassa op te bouwen. Spieren verbranden makkelijker calorieën dan welk ander weefsel ook. De spieren zijn in principe de kachel als het gaat om het verbranden van de calorieën. Spieren hebben 2 dingen nodig: eiwitten en training.
De 5 tips die we je hierboven hebben gegegeven zijn essentieel om je lichaamsvet kwijt te raken. Als je de controle wilt nemen en je slechte gewoontes wilt veranderen, zul je zeker kunnen afvallen.

Leave a Comment