7 Snelste manieren voor afvallen

De 7 snelste manieren om af te vallen zijn gebaseerd op de basisregels die gelden voor alle diëten. Alle dieeten zijn gebaseerd op alle of enkele van de volgende regels. Ze zijn ook niet ingewikkeld en vragen ook geen drastische veranderingen. De 7 basisregels:

Snel afvallen 1. Drink water

Nee, je hoeft jezelf niet een hele dag vol te tanken met water. Als je maar 8 tot 10 glazen water per dag drinkt. Dat betekent niet dat je je melk, koffie en thee weg kunt laten, die drink je gewoon ook. Je lichaam moet altijd voldoende vocht krijgen. Je nieren zullen je dankbaar zijn omdat ze makkelijk afvalstoffen kunnen wegspoelen. Als je voldoende water drinkt zal je stofwisseling ook veel efficiënter werken. Niet geheel onbelangrijk bij het afvallen. En als je een kwartier voor het eten een glas water drinkt zal je minder honger hebben aan tafel waardoor je minder hoeft te eten. Een leuk weetje is dat je wel tot 62 calorieën kunt kwijtraken door ijskoud water te drinken.

Snel afvallen 2. Eet 5 keer per dag

Gewoon beginnen met een ontbijt. Hoe meer je eet bij je ontbijt hoe minder je eet gedurende de rest van de dag. Sla het daarom nooit over omdat je anders echt te veel gaat eten gedurende de dag. Het is overigens niet de bedoeling dat je 5 volledige maaltijden nuttigt maar bijvoorbeeld 3 maaltijden van een verstandig formaat en 2 caloriearme snacks. Eet gevarieerd en regelmatig, hierdoor gaat je lichaam niet om eten smeken en kun je veel beter reguleren wat je eet!

Snel afvallen 3. Gebruik gewichten

Misschien overbodig te zeggen dat beweging cruciaal is voor afslanken. Je kunt niet verwachten dat je veel en snel afvalt door een hele dag op de bank te zitten en wat water te drinken. Wordt lid van een sportschool waar je goede begeleiding kunt krijgen bij het trainen met gewichten. Je zal er spieren mee kweken en je stofwisseling doen versnellen. Naar mate je langer traint zul je vet gaan omzetten in spieren.

Snel afvallen 4. Kleine, donkere borden

Eet van kleinere borden met een donkere kleur. De restaurant- en hotelwereld heeft de manier waarop we tegen eten aan kijken veranderd. De maaltijden worden steeds groter. Let op wat je bestelt als je uit eten gaat. Kies liever niet de grootste gerechten. De meeste mensen eten alles op wat ze voorgeschoteld krijgen in een restaurant.

Als je thuis grote witte borden hebt kun j die beter weg doen. Vervang ze door de kleine donkere borden waar we het over hadden. Bij het grote bekende Zweedse woonwarenhuis zijn ze heus niet zo duur. En als ze ze hebben, kies dan donkerblauw. Deze kleur heeft het meeste effect op onze honger, die wordt namelijk een stuk minder. Vermijd verder rood, oranje en geel in de ruimte waar je eet. Dat zijn de kleuren waar je meer van gaat eten. (Denk maar aan de kleuren die in de verschillende fastfood ketens gebruikt worden, die zijn niet toevallig gekozen!)

Snel afvallen 5. Lees tussen de regels

Voedselproducenten zijn maar op een ding uit: producten verkopen. Vroeger ging dat vooral om lekker en luxe. Tegenwoordig lijkt de nadruk steeds meer te liggen op termen als: light, minder vet, gezonder enz. En vergeet de nieuwe trend niet: de ‘bewuste keuze’ labels. Dat zijn allemaal verzinsels van de grote voedselproducenten om meer te verkopen. De labels zijn ook bijna alleen te vinden op de producten van een heel groot concern dat zo’n beetje alle bekende merken onder zijn vleugels heeft. Dat concern heeft veel geld en macht en wil de markt sturen. Het bekende label is vrij inhoudsloos en betekent eigenlijk zo goed als niets. Hoe dan ook, laat je niet overhalen een product te kopen enkel en alleen omdat er een van bovengenoemde termen op staat. Lees altijd de labels in zulke gevallen. Vaak zitten er meer calorieen in zo’n product dan je zou verwachten. En regelmatig bevatten ze zelfs meer calorieen dan de niet light producten. Enneh, als je gaat winkelen probeer dan de afdelingen met de koekjes, pizza’s en snacks te mijden.

Snel afvallen 6. Hou een dagboek bij

Het helpt als je bijhoudt wat je eet. Je kunt zo in de gaten houden wat je eet en je eetgewoonten evalueren aan het eind van de week. Als je denkt dat je echt slecht bezig bent zou je naar de huisarts kunnen gaan en vragen of je naar een diëtist moet. Dan kun je je dagboek erbij halen en overleggen wat er moet gebeuren. Er zijn mensen die het nuttig vinden om zichzelf elke ochtend op te meten met een meetlint. Na een dag lijnen is je middel vaak weer iets kleiner en dat kan erg motiverend werken!

Snel afvallen 7. Straf jezelf niet

Gun jezelf toch minstens 1 keer in de week wat extra’s. Als je een hekel begint te krijgen aan je dieet, ga je gegarandeerd stoppen. Zoek daarom altijd een dieet wat bij je past, zowel lichamelijk als qua levensstijl.

Je zult zeker resultaten boeken met deze 7 snelste manieren om af te vallen. Als je gemotiveerd genoeg bent en volhoudt zul je echt snel kunnen afvallen en wil je alleen maar volhouden.

Leave a Comment