7 Tips bij een slechte adem

Het blijkt dat de oorzaak van een slechte adem (halitosis) in 85 procent van de gevallen een niet goed onderhouden gebit is. Als je een chronisch slechte adem hebt is het dus verstandig om eerst eens naar de tandarts te gaan om eventuele tandproblemen aan te laten pakken. Een slechte adem kan erg gênant zijn, maar het is helemaal niet ongewoon en het komt bij miljoenen mensen voor. Er kunnen verschillende oorzaken zijn voor een slechte adem. Op dieet staan is er daar één van. Gelukkig zijn er ook heel veel dingen die je er tegen kunt doen. De volgende tips kunnen je helpen een slechte adem te voorkomen en je gebit gezond te houden.

Slechte adem Tip 1: Ga naar de tandarts

Ga elk (half) jaar naar de tandarts voor controle en een gebitsreiniging. Dit is een vereiste voor een goed onderhouden gebit.

Slechte adem Tip 2: Poets tweemaal daags

Poets minstens 2 keer per dag grondig je tanden om plaque te verwijderen.

Slechte adem Tip 3: Dagelijks flossen

Flos elke dag. Dit zal voedselresten tussen je tanden en van andere plaatsen verwijderen waar je borstel niet bijkan.

Slechte adem Tip 4: Spoel je mond met mondwater

Gebruik anti bacterieel mondwater zoals Listerine, Odol-med of een ander merk. Vergeet niet dat een slechte adem vaak komt door een slechte staat van je tanden en mondwater zal de geur maskeren, niet verhelpen!

Slechte adem Tip 5: Poets je tong mee

Poets of schraap je tong dagelijks na het tanden poetsen. Dit verwijdert bacteriën. Doe dit met een tongschraper, verkrijgbaar bij de drogist.

Slechte adem Tip 6: Rook niet!

Slechte adem Tip 7: Voorkom een droge mond

Als je last hebt van een droge mond moet je ten eerste veel water drinken. Als dit bij jou niet helpt kun je bij de drogist speciale mondgel kopen tegen een droge mond. Bijvoorbeeld: Biotene Oral Balance mondgel. Deze gel moet je voor het slapen op de tong smeren en werkt goed.

Leave a Comment