7 Tips voor een strakke buik

Strakke buik: Tip 1. Kies voor variatie in plaats van repetitie

Doe elke work-out verschillende buikspieroefeningen en verander je routine elke 3 tot 4 weken. Dit veranderen is belangrijker dan elke dag 100 crunches doen. Doe 15 tot 20 repetities per oefening en doe dan een andere.

Strakke buik: Tip 2. Vergeet het onderscheid “bovenste en onderste buikspieren”

Het is 1 spiergroep: rectus abdominus. Als je de ‘bovenste’ spieren voelt tijdens je work-out en de onderste niet wil dit niet zeggen dat de onderste niet gebruikt worden. Waar je de meeste spanning in je spieren voelt hangt af van het ankerpunt. Bijvoorbeeld, het optillen van de benen voel je meer in de ‘onderste’ buikspieren omdat je bovenlijf op de grond blijft.

Strakke buik: Tip 3. Betrek je bekkenspieren bij de oefeningen

Om je buikspieren effectiever te versterken zou je ook de bekkenspieren moeten trainen. Deze spieren ondersteunen je diepste buikspieren bij de oefeningen. En dat doe je door je buik in te trekken. Plaats een hand op je buik, als je je buik naar buiten voelt duwen dan duw je je bekkenspieren naar beneden in plaats van dat je ze intrekt. En dan is de buikspieroefening minder effectief. Houd je buikspieren dus gespannen als je de oefeningen doet. Sterke bekkenspieren helpt ook om je buikwand weer sterker te maken naar een bevalling.

Strakke buik: Tip 4. Train je buik, niet je nek

Houd je nek dus stil tijdens de oefeningen. Om beweging te voorkomen kun je je kin proberen op je borstkas te houden.

Strakke buik: Tip 5. Cardio tegen overtollig vet

Iets wat zeker is is dat als er een vetlaagje over de buikspieren zit je ze meestal niet ziet. Dus je kan je spieren nog zo trainen en vormen, als ze verstopt zitten onder vet zie je ze niet. Om dit vet weg te trainen zou je 3 keer per week 45 minuten lang cardio training moeten doen.

Strakke buik: Tip 6. Maak van je buikspieren je schakel work-out

Als je de tijd hebt om krachttraining en cardio in 1 work-out te combineren kun je tussen de 2 trainingen door je buikspieren aanpakken. Na de cardio koel je even af en ga je 10 minuten je buikspieren trainen. Dit is ook nog eens een mooie overgang van cardio naar krachttraining.

Strakke buik: Tip 7. Weet wanneer je moet rusten

Als je de volgende dag je buikspieren volt heb je goed getraind. Spierpijn is niet goed, want dan heb je te zwaar getraind en de spieren beschadigd. Zoals alle andere spieren reageren buikspieren het beste op intensieve training om de dag. Als je ze te vaak en te zwaar traint zal de vooruitgang minder zijn.

Leave a Comment