8 Eet-tips voor een mooie huid

Onderzoek naar huidcondities laat zien dat het dieet een zeer grote rol speelt in het onderhoud van een gezonde en mooie huid. Er zijn verschillende soorten voedsel waarvan geloofd wordt dat ze voordelen hebben op de conditie van de huid en het welzijn. Psoriasis bijvoorbeeld, kan minder worden door meer essentiële vetzuren te nuttigen. En het is ook zo dat als het dieet te weinig bepaalde voedingsstoffen bevat, dit kan resulteren in een droge huid en het slecht genezen van de wondjes. We maken er geen al te ingewikkeld verhaal van over werkzame stoffen enz. In plaats daarvan geven we 8 eet-tips. Dit zijn de 8 dingen die je regelmatig zou moeten nuttigen voor een betere huid. Het werkt echt, daar gaan we.

Mooie huid Tip 1: Avocado’s

Bevat voedingsstoffen die helpen de structuur van de huid te handhaven en voor een snellere genezing van wondjes. De vitamine E en enkelvoudig onverzadigde vetzuren hebben ervoor gezorgd dat avocado al lange tijd de nummer 1 is om de huid mooi te maken en wonden te genezen.

Mooie huid Tip 2: Zoete aardappelen of bataten

Beschermt tegen schade door de zon, helpt littekens te vervagen en versnelt het genezingsproces van wondjes. Bevat bèta caroteen, vitaminen C en E.

Mooie huid Tip 3: Vette vis

Bevat vetzuren die ontstekingen tegengaan en bevorderen de waterdichtheid van de huid. Heeft voordelen voor sommige vormen van droge huid, psoriasis en ontstekingen. Rijk aan omega 3 vetzuren, EPA en DHA.

Mooie huid Tip 4: Zonnebloempitten

Kan helpen bij een ruwe, droge, vellende huid en om de huid waterdicht te houden. Heeft ook positieve eigenschappen voor eczeem, droge plekken en een algeheel uitgedroogde huid. Bevat zink, eiwitten, omega 6 vetzuren en vitamine E.

Mooie huid Tip 5: Rood vlees

Bevat voedingsstoffen die kunne helpen ontstekingen te verminderen, het genezingsproces te bevorderen en het vernieuwen van de huid. De stoffen zink, eiwitten en ijzer in rood vlees zouden helpen bij genezing, brandwonden en huidonstekingen.

Mooie huid Tip 6: Kalkoen

Kalkoen bevat een aminozuur dat de groei van virussen tegengaat. Het aminozuur Lysine helpt bij brandwonden, eczeem en herpes.

Mooie huid Tip 7: Citrusvruchten

Repareert krassen en sneetjes in de huid, en behoud de structuur van collageen, het eiwit dat verantwoordelijk is voor een gladde en strakke huid. Rijk aan vitamine C wat goed is voor een beschadigde huid, verouderde en uitzakkende huid en rimpels.

Mooie huid Tip 8: Bosbessen

Rijk aan antioxidanten die helpen de haarvaatjes en het collageen te versterken. Bevat verder anthocyanide wat goed is tegen veroudering en schade door de zon.

Leave a Comment