Afvallen door Kauwgum en Pepermunt

De kunstmatige zoetstof Sorbitol kan ernstige darmproblemen veroorzaken zoals diarree pijn en extreem gewichtsverlies, volgens Duitse doktoren in een artikel in het Britse medisch journaal. De resultaten toonden aan dat de consumptie van sorbitol niet alleen chronische diarree en functionele darmproblemen kan veroorzaken, maar ook een behoorlijke afname van het lichaamsgewicht (tot wel 20%). Dit zeggen dr. Juergen Bauditz en zijn collega’s van de universiteit van Berlijn.

10 Kilo afvallen door kauwgum

Van sorbitol, ook bekend als E420, was al langer bekend dat het laxerend werkt. Zij het beperkt omdat het slecht wordt opgenomen door de dunne darm. Maar omdat deze effecten nog niet alom bekend zijn kan het zijn dat doktoren die geconfronteerd worden met darmafwijkingen niet gelijk denken aan de sorbitolconsumptie van de patiënt. De onderzoekers werden zich bewust van de gevaren van sorbitol toen ze geconfronteerd werden met patiënten met diarree, buikpijn en gewichtsverlies eerder dit jaar. Een vrouw van 21 jaar vertoonde deze symptomen al meer dan 8 maanden en viel meer dan 10 kg. af voordat de doktoren de oorzaak herkenden. In beide gevallen ontdekten de doktoren dat de patiënten tussen de 15 en 20 stuks kauwgum per dag aten.

4 Stuks kauwgum kunnen al problemen opleveren

Volgens dr. Bauditz kan de consumptie van 5 tot 20 gram sorbitol per keer al problemen veroorzaken als: een opgeblazen buik en krampen. Grotere hoeveelheden kunnen leiden tot de symptomen van de patiënten zoals hierboven beschreven. Elk suikervrij kauwgummetje bevat ongeveer 1,25 gram sorbitol. Dat betekent dat zo weinig als 4 stuks al lichte problemen op kunnen leveren. Dr. Bauditz ontdekte dat zijn patiënten regelmatig naar een nieuw stuk kauwgum pakten en daarom een hoge dosis sorbitol binnenkregen in korte tijd. De auteurs van het medische artikel wezen alle doktoren erop bij onverklaarbaar gewichtsverlies en diarree de sorbitolconsumptie van de patiënten onder de loep te nemen.

Leave a Comment