Afvallen, hoe begin je

Dieet en afvallen kan een zware taak zijn. Bijna iedereen is ongeduldig als het op afvallen aankomt. Het lichaamsvet kan echter niet binnen enkele dagen in zijn geheel verdwijnen. De experts zeggen dat 1 tot 1,5 kg. per week een verstandig en veilig doel is. Afhankelijk van je huidige situatie en hoeveel je af wil vallen zal de tijd die nodig is voor iedereen anders zijn.

Je wil afvallen. Hoe begin je?

Het beste begin je met het inwinnen van wat goed advies in de vorm van een dieet / afslankplan. Als je bij het aanvangen van een dieet al weet wat realistisch is heb je een grotere kans gemotiveerd te blijven en het vol te houden. Als je geen idee hebt wat je kan verwachten is het makkelijk je doelen te hoog uit te zetten. Hierdoor kun je een gevoel krijgen dat het te langzaam gaat of dat het eigenlijk helemaal geen zin heeft om een dieet te volgen.

Beste manier voor afvallen

De beste manier om af te vallen is gewoon op een regelmatig tempo. Dat wil zeggen elke week die 1 tot 1,5 kilo afvallen. Te snel willen afvallen resulteert vaak in eerder stoppen en terug vallen op je oude of een hoger gewicht. Buiten het feit dat het ineffectief is, is het ook ongezond om het op langere termijn te doen. En ook al gaat het afvallen snel, het blijkt in de prakrijk erg moeilijk de kilo’s er af te houden.
De grootste veroorzaker van overgewicht is meestal datgene wat wordt gegeten. En dan gaat het niet over een bepaalde groep zoals koolhydraten, eiwitten of vetten maar over de percentages van elk in je dieet. Het is makkelijk om veel voedsel te eten waarvan je denkt dat het gezond is zonder te weten dat er veel calorieën in zit. Een uitgebalanceerd dieet verdient altijd de voorkeur als je wil afvallen.

Afvallen door sporten

Beweging is goed voor je en zal je helpen bij het afvallen en op gewicht blijven. Dit wil niet zeggen dat je elke morgen om 6 uur uit je nest moet om een uur te gaan joggen. De sleutel is om in kleine stappen je beweging op te voeren. Steeds als je ziet dat je weer wat bent afgevallen neemt je energie en enthousiasme toe en zul je meer gaan sporten. Als je op het moment helemaal geen beweging krijgt zal elke verandering die je aanbrengt in je routine resultaten opleveren. En dan maakt het niet uit of het gaat om wandelen, traplopen of een paar simpele oefeningen. Je verbrandt meer calorieën als je eerst deed en je wordt fitter. Het belangrijkste is dat het beweging je zal helpen bij het afvallen, je moet het dus niet als het belangrijkste aspect beschouwen en daardoor maar niet gaan proberen af te vallen. Concentreer je op het stap voor stap afvallen en voer de hoeveelheid beweging langzaam op terwijl je de kilo’s kwijtraakt.

Niet afvallen met een crashdieet

Vermijd elk crashdieet. Geloof al die loze beloftes van pillenboeren en ‘fitnessgoeroes’ niet, ga er niet in mee. Afvallen hoeft niet saai te zijn. Het betekent ook niet dat je nooit meer uit eten zou kunnen. Het betekent ook niet dat je uren in de sportschool hoeft door te brengen. Waar het bij afvallen om gaat is dat je je beter voelt, je er beter uitziet en genieten van het leven zoals het bedoeld is. Meer energie als je tijd doorbrengt met je kinderen. Meer zelfvertrouwen als je op pad moet. Geen gemene opmerkingen meer achter je rug om. Wat ook de reden is, afvallen zal een verschil maken in je leven.

Leave a Comment