Afvallen kan ook zonder dieet

Je vindt het tijd dat je nu echt eens op dieet gaat en het ook volhoudt. Als je echt wilt afvallen moet je buiten je comfort zone stappen en nieuwe dingen proberen. Dat hoeft natuurlijk niet te betekenen dat je opeens vegetariër of marathonloper moet worden. Er zijn ook minder ingrijpende manieren die je kunnen uitdagen om af te vallen. We geven 4 voorbeelden die je kunnen helpen afslanken.

1. Afvallen door minder vlees

Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat mensen die minder vaak vlees eten gezonder zijn en minder moeite hebben op gewicht blijven dan zij die regelmatig vlees eten. Probeer daarom in plaats van maaltijden met vlees eens andere smakelijke gerechten. Wat denk je bijvoorbeeld van een vegetarische chili, een ovenschotel met vis, bonensoep met brood of gebruik vleesvervangers. Er zijn tegenwoordig veel varianten te koop en er zitten echt lekkere tussen. Om ze te versieren kun je er een uitje of wat champignons bij bakken. Ook met pasta kun je eindeloos variëren. Google maar en de lijst recepten is eindeloos.

2. Spannende salades en groentes tijdens afslanken

Veel mensen die op dieet staan worden de salades en groentes redelijk snel beu. Ze houden het vaak bij dezelfde bekende ingrediënten en dressings. Je salades kun je op 1001 manieren varieren. Gebruik geroosterde nootjes of pijnboompitten, een beetje kaas, stukjes vis, croutons enz. Veel te veel om op te noemen. Er zijn mooie boekjes in de handel met lekkere saladegerechten en ook het internet staat vol met variaties.

Wat betreft groenten kun je ook echt wel iets anders verzinnen dan bloemkool! Denk aan eens aan het roosteren van de volgende groenten: aubergine, spruitjes (lekker, echt waar!), paprika etc. Rooster de groenten door ze in te smeren met een klein beetje olie en leg ze vervolgens in de oven op een rooster of in de grillpan. Naast roosetern kun je natuurlijk ook verschillende groenten samenvoegen in bijvoorbeeld een ovengerecht. Variatie is het toverwoord. Vergeet hierbij ook niet de seizoensgroenten te gebruiken.

3. Bespaar op beweging

Als je al lid bent van de sportschool en er regelmatig naar toe gaat om te trainen ben je natuurlijk goed bezig en zul je waarschijnlijk meer afvallen. Als je nog geen lid bent omdat je het te duur vindt kun je bv ook een simpel hulpmiddel gebruiken om te trainen zoals: een stappenteller, een fitnessband, een fitnessbal of een fitnessdvd. Met wat toewijding, energie en fantasie kun je meer dan voldoende beweging krijgen zonder naar de sportschool te gaan.

4. Doe leuke dingen en val af

Onderzoeken hebben ook laten zien dat als je plezier hebt in je sport je het waarschijnlijk voor een langere tijd volhoudt. Kijk eens op internet of in de stadsgids wat er voor sportclubs in de buurt zitten. Je kunt ook een cursus gezond koken volgen. En heb je misschien iemand die met je mee wil doen? Buiten het feit dat je met je gezondheid bezig bent doe je waarschijnlijk ook nog leuke ervaringen op en ontmoet je nieuwe mensen.

2 thoughts on “Afvallen kan ook zonder dieet

Leave a Comment