Afvallen, Minder calorieen en Minder sporten

Uit onderzoek blijkt dat minder calorieën eten de beste lange termijn oplossing is ten aanzien van afvallen. Sporten is gezond, maar het zou geen effectieve manier zijn om af te vallen. Uit een onderzoek van de universiteit van Alabama te Birmingham blijkt dat de mensen, die succesvol gewicht zijn kwijtgeraakt, beter op gewicht blijven door minder calorieën te eten. Dit geldt zeker als ze weinig tijd hebben om te sporten.

De onderzoekers rapporteerden dat 80% van de deelnemers aan het onderzoek hun gewicht 2 jaar lang stabiel kon houden. De meesten deden dit voornamelijk door een caloriearm dieet. De controle over de inname van calorieën leidde tot een succesvol behoud van gewicht ondanks dat deze individuen niet genoeg sporten of bewogen. Met het caloriearme dieet konden de mensen meer eten en ze kregen toch minder calorieën binnen dan energierijk

Minder calorieën eten, dan minder sport nodig

Dat beweging belangrijk is staat al lang vast, maar deze studie laat zien dat een calorie -en energiearm dieetpatroon de benodigde hoeveelheid beweging vermindert die nodig is om af te vallen. Deze ontdekking zou wel eens een lange termijn effect kunnen hebben op het behoud van gewicht door een makkelijker haalbare hoeveelheid beweging. Het vaak niet haalbare doel wat beweging betreft kan een vermindering van motivatie en bevrediging geven waardoor het bewegen soms zelfs helemaal maar wordt opgegeven.

Combinatie caloriearm dieet en beweging is het beste

Het is duidelijk dat de combinatie van beweging en een caloriearm dieet de beste benadering is om overgewicht te lijf te gaan en voor een goede gezondheid te behouden. Maar er zijn veel mensen die aangeven dat de beweging voor hun een groot obstakel is. Het is voor deze mensen goed om te horen dat het stabiel houden van het gewicht ook mogelijk is met alleen een caloriearm dieet.
Het calorie -en energiearm dieet is gebaseerd op het eten van een grote hoeveelheid voedsel dat minder calorieën bevat zoals fruit, groenten en granen. Aan de andere kant moeten er minder calorierijke producten worden gegeten zoals vlees, kaas, suikers en vetten.

Leave a Comment