Snel afvallen voor oud en nieuw

Bijna is er weer een jaar voorbij en als je nog geen goede voornemens gemaakt hebt is het nu tijd. Een van de meest gehoorde goede voornemens is wel afvallen, een strakke buik krijgen en meer sporten. En als jij dit leest zal dit bij jou ook wel zo zijn. Met deze tips zou je het dit jaar eens echt waar kunnen gaan maken in plaats van het alleen te zeggen.

Stel een plan op voor het snel afvallen

Een voornemen om af te gaan vallen in het nieuwe jaar is naturlijk zo gemaakt. Maar een plan opstellen om het daadwerkelijk te doen is een ander verhaal. Maar in werkelijkheid is het helemaal niet zo moeilijk. Het moeilijkste is en blijft natuurlijk het beginnen en volhouden van het plan. Als je een plan opstelt om mee te afslanken in het nieuwe jaar zijn er een aantal belangrijke zaken die er zeker in moeten komen te staan. Je moet een gezond en uitgebalanceerd dieet uitkiezen, je moet uitzoeken hoe je je dagelijkse portie beweging gaat invullen en misschien nog wel belangrijker: je moet je doelen stellen. En niet per se in die volgorde. Het gaat er om dat je deze drie factoren in je plan gebruikt. Als dat je lukt heb je de grootste kans op succes.

Voor snel afvallen heb je haalbare doelen nodig

Als je doelen stelt voor je afslank avontuur is het belangrijkste dat ze haalbaar zijn. Een doel van 50 kilo afvallen in 6 maanden is waarschijnlijk geen realistisch doel voor de meeste mensen. Zeker niet als je de kilo’s er ook graag af wil houden. Begin met een meer realistisch doel zoals: elke maand 5 kilo. En als je om welke reden dan ook je doel niet haalt, raak dan niet gedemotiveerd. Maar bekijk je doelen en stel ze bij zodat ze wel haalbaar zijn. Zeker in het begin is dit erg van belang. Als je steeds je doel haalt werkt dit ongelofelijk motiverend waardoor het afvallen steeds makkelijker lijkt te worden.

Kies een uitgebalanceerd dieet als je snel wil afvallen

Het op een na belangrijkste punt bij het stellen van doelen is het kiezen van een dieet waar bij je je goed voelt. Er zijn veel crash diëten die beloven snel te werken en gouden bergen beloven. En misschien val je ook wel sneller af met zulke diëten maar de ervaring leert dat het meestal niet erg gezond is en in de meeste gevallen ook weer leidt tot aankomen, vaak zelfs zo dat je meer weegt als voordat je met het dieet begon. Dus altijd enig onderzoek plegen naar de ‘nazorg’ van het dieet. Oftewel, probeer er achter te komen of je het gewicht wat je hebt bereikt ook werkelijk vast kan blijven houden. De beste dieten voor een wat langere tijd zijn meestal gewoon die die gebaseerd zijn op je gezond verstand.

Na het snel afvallen zul je moeten blijven bewegen

Waarschijnlijk zul je wel afvallen als je alleen je eetpatroon aanpast en je doelen stelt. Maar meestal is dit ook geen goede basis voor het vasthouden van het gewicht dat je bereikt hebt. Beweging helpt je niet alleen je doelen sneller te bereiken, het kan ook erg goed als ontlading werken om je stress te verminderen. Als je een sport gaat kiezen porbeer dan zowel duurtraining (joggen, steppen, fietsen of zwemmen) als krachttraining (gewichten, machines) te doen. Welke doelen je jezelf voor het nieuw jaar ook stelt, veel succes ermee en onthoudt dat van wat zweet nog nooit iemand zich heeft bezeerd.

Leave a Comment