Afvalmedicijn: luier erbij doen?

Als mensen de vraag stellen: “Wat kan ik doen om af te vallen?”, bedoelen ze vaak: “Wat kan ik doen om af te vallen zonder beweging of dieeten?”. Als het op afslanken aankomt is de consument op zoek naar een wondermiddel. Een pil die alle verantwoordelijkheid van hun eigen gezondheid wegneemt. GlaxoSmithKline lijkt de schat te hebben gevonden in de vorm van het medicijn “Alli”. Het is in verschillende landen gewoon verkrijgbaar bij de drogist. In Nederland nog niet, wel via internet overigens.

Alli groot succes

Alli is nu al een groot succes in het buitenland. Mensen haasten zich daar naar de winkels om de dieetpillen te kopen. De vraag is of het naast het commerciële succes ook echt werkt om overgewicht kwijt te raken. In verschillende laboratoria is al vastgesteld dat het afslankmedicijn op jaarbasis maar enkele ponden kan laten verdwijnen. Je zou al meer kunnen afvallen door elke dag 5 minuten extra te gaan wandelen of een colaatje minder te drinken. Als je echt de nodige kilo’s aan overgewicht kwijt wil zal Alli je niet helpen.

Alli bijwerkingen

Verder heeft Alli nog enkele nare bijwerkingen. Het kan je stoelgang veranderen in een explosieve olieachtige substantie die geheel op eigen initiatief uit je darmen komt. De fabrikant van Alli beveelt de consument serieus aan om altijd extra ondergoed en een schone broek mee te nemen. Misschien kunnen ze de afslankpillen beter verkopen met luiers erbij? Naast het besmeurde broek effect zijn er nog meer zaken om je zorgen over te maken. Het medicijn verhindert ook de opname van essentiële vetzuren. En aangezien veel mensen met overgewicht toch al vaak een ernstig tekort hebben aan deze vetzuren (omega 3 en omega 6) zouden deze tekorten zeer ernstig kunnen worden.

Alli, wel of niet doen?

De vraag is of je goed bezig bent als je je ongezonde dieet van vet en suiker doorzet, wilt afvallen maar er niets voor wilt doen. Dit kan nooit werken omdat al is gebleken dat mensen met deze instelling en die de pillen namen niet afvallen, maar vaak juist aankwamen. Reden hiervan is dat ze meer gingen eten omdat ze dachten dat dat gerust kon bij het medicijn. De verstandige keuze zou dus zijn: niet doen. Als je overgewicht kwijt wil zal je toch echt minder en gezonder moeten eten en/of meer moeten bewegen.

Leave a Comment