Ambtenaren krijgen boetes omdat ze te dik zijn

Ambtenaren van de staat Alabama moeten verplicht op hun gewicht gaan letten. De staat en de verzekeringsmaatschappij zijn overeengekomen dat ambtenaren met overgewicht moeten afvallen of een maandelijkse boete moeten betalen.

Verplichte lichamelijke keuring ter bestrijding van overgewicht

Het plan houdt in dat alle ambtenaren elk jaar een algehele lichamelijke keuring moeten ondergaan. Doen ze dit niet dan kunnen ze op een maandelijkse boete van $ 25 rekenen. Als uit de keuring blijkt dat er serieuze problemen zijn met de bloeddruk, cholesterol, glucose of overgewicht hebben de ambtenaren een jaar de tijd om kosteloos een huisarts te bezoeken en hun toestand te verbeteren. Als uit de keuring van eerstvolgende jaar blijkt dat de betreffende persoon geen vooruitgang heeft geboekt moet alsnog de maandelijkse boete worden betaald. Onder overgewicht verstaat de verzekeringsmaatschappij ambtenaren met een BMI van 35 of hoger. De mate van verbetering die de ambtenaren tussen de verschillende keuringen moeten laten zien ligt niet vast.

Doel is minder overgewicht

Volgens William Ashmore, de directeur van de maatschappij, zal het plan volgend jaar alleen al $1,6 miljoen extra kosten. Maar op de lange termijn zal het plan tientallen miljoenen dollars besparen. Ashmore zei verder dat personen met een BMI die tussen de 35 en 39 ligt elk jaar $1.748 meer ziektekosten opeisen dan personen met een normale BMI van 25 of minder.Woordvoerder van de staat Alabama zei: “We proberen onze werknemers bewuster te laten worden van hun gezondheid.” Mac McArthur, leider van de bond, vond het een positieve ontwikkeling maar zei dat de meeste werknemers het plan als oneerlijk bestempelen.

Leave a Comment