Barbecueën en nog afvallen ook

De meesten onder ons houden wel van een barbecue op zijn tijd. Het is lekker, gezellig en het kan nog gezond zijn ook! Voedsel van de barbecue kan een goede keuze zijn als je wil afvallen. Dat komt omdat het op dezelfde wijze wordt bereid als gegrild voedsel. Wat in principe inhoudt dat je geen olie of boter gebruikt maar alleen de gril gebruikt. De minder gezonde kant is dat veel barbecues gepaard gaan met een overvloed aan vette sauzen en drank, en dus is het makkelijk om jezelf te buiten te gaan. We geven je 6 tips om lekker te kunnen barbequen maar dan wel op een verantwoorde manier.

Barbecueën en afvallen Tip 1.

Neem maar één bord en kies voor de juiste dingen. Denk aan kip, mager vlees, vis en groenten. De kip kun je het beste zonder vel eten en een teveel aan vet kun je van het vlees snijden.

Barbecueën en afvallen Tip 2.

Sauzen, hamburgers, bbq worsten en speklappen zijn erg rijk aan vetten en calorieen dus neem er maar één van. Als er van je verwacht wordt dat je ook wat eten meeneemt denk dan aan mager vlees van goede kwaliteit of zelfgemaakte hamburgers van mager rundergehakt.

Barbecueën en afvallen Tip 3.

Ben je de kok, gebruik dan vetvrije marinades of kruiden. Gebruik hierbij zo weinig mogelijk olie. Er zijn genoeg heerlijke recepten op het internet te vinden.

Barbecueën en afvallen Tip 4.

Behoed jezelf voor dips, slaatjes en sauzen die je altijd op barbecues vindt. De meeste zijn gemaakt met mayonaise, olie of room en zitten werkelijk bomvol calorieën. Kies altijd voor rode sauzen of sauzen op yoghurt basis, zoals zaziki (eigenlijk is zaziki een komkommersalade). Dit scheelt heel vaak al de helft van de calorieën die je op en barbecue binnen krijgt.

Barbecueën en afvallen Tip 5.

Eet lekker veel brood, gepofte aardappelen, pasta en rijst bij je vlees. Dit zijn goede keuzes bij een barbecue, mits ze niet zijn aangemaakt met mayo of olie. Geen aardappelsalade dus. Wat je ook niet moet doen is bijvoorbeeld extra’s toevoegen zoals kaas op je hamburger leggen. Je proeft het vaak niet eens.

Barbecueën en afvallen Tip 6.

Kies ketchup, curry, chili saus, bbq saus of een andere rode saus in plaats van mayonaise. Ze bevatten echt veel minder vet. Helaas zitten ze wel vol met zout, dus toch een beetje opletten. Drink tijdens de barbecue lekker veel water.

Leave a Comment