Basilicum is de sleutel tot anti-aging

Basilicum beschermt tegen de schadelijke effecten van het ouder worden, volgens een onderzoek dat gepresenteerd werd op de Britse Farmaceutische Conferentie te Manchester. Heilig Basilicum (Ocicum sanctum) is familie van het kruid wat vaak gebruikt wordt in de Westerse keuken. Het heilig Basilicum wordt in India en andere delen van Azië al eeuwen gebruikt in de Ayurveda gezondheidsleer als een verjongingsmedicijn. Het zou een fysieke en mentale gezondheid verjongen.

Tegen vrije radicalen

In het eerste formele onderzoek naar het kruid ontdekten de onderzoekers dat het extract van heilig Basilicum effectief was in het zoeken en elimineren van schadelijke moleculen en ook in het beschermen tegen schade door vrije radicalen in belangrijke organen zoals het hart, lever en hersenen.
Het team van onderzoekers, onder leiding van dr. Vaibhav Shinde van het ‘Poona College of Pharmacy’ te Maharashtra in India, onderzocht het kruid op antioxidanten en anti-aging eigenschappen. Dr. Shinde zei: “Het onderzoek bevestigt het traditionele gebruik van het kruid als verjongend middel in de Ayurveda gezondheidsleer. Het helpt ook verder te beschrijven hoe de kruiden zich gedragen op celniveau.

Leave a Comment