Ben & Jerry’s light

Ook zo’n ijsverslinder? Of beter ook zo’n Ben & Jerry’s fan? Eenmaal begonnen aan zo’n beker weet je dat hij leeg gaat. Misschien niet zo goed voor je gewicht. Heb je de Ben & Jerry’s light versie al geprobeerd? “Chocolate Fudge Brownie Low fat ice cream”. Scheelt al gauw 400 calorieën op een grote beker.

Bijvoorbeeld: in een hele beker “Chocolate Therapy” zit ongeveer 1300 calorieën. En in een hele beker van de light versie “Chocolate Fudge Brownie Low fat ice cream” zitten 900 calorieën. Jammer genoeg zijn er nog maar 2 smaken te krijgen in Nederland. Bovengenoemde en “Strawberry Cheesecake”. In Amerika zijn er light versies te koop van “Cherry Garcia” en “Half Baked”. Die zullen hier ook nog wel naar toe komen.

Ben & Jerry’s sorbets

En wat kun je nemen bij je lokale scoop shop? De sorbets zijn een aanrader, deze zijn vetvrij. Ze zijn gemaakt met vers fruitsap, dus je krijgt alleen gezoete fruitsiropen binnen. Calorieën varieren van 110 to 130 per portie. De 2 Nieuwe smaken zijn: “Jamaican Me Crazy” en ”Mango Berry Swirl”.
Gelukkig komen er steeds meer van dit soort light varianten van extreem slechte producten voor de lijn. Ze zijn minder vet maar bevatten vaak toch nog veel calorieën. Dus af en toe een schaaltje van dit nieuwe light ijs kan geen kwaad. Maar pas op voor het gevreesde “in 1 keer leeg lepelen”.

Leave a Comment