Bier drinken en afvallen

Je drinkt graag bier maar het bijbehorende buikje vind je maar niks? Dan zou je de benadering met weinig koolhydraten eens moeten proberen. De dieettrend van tegenwoordig is vooral geschoeid op het beperken van de inname van koolhydraten. De dieetvolgers mogen in het begin helemaal geen koolhydraten eten. Daarna wordt de consumptie van koolhydraten langzaam opgevoerd zodat het afvallen door blijft gaan en weer genoten mag worden van aardappelen, rijst en pasta. Uiteraard met mate.

Light bier of normaal bier?

Is het mogelijk om normale hoeveelheden bier te drinken in een zogenaamd koolhydraatarm dieet? Een struikelblok voor bierdrinkers op dieet dat ze vaak alleen maar light bier mogen drinken omdat daar weinig koolhydraten inzitten (en smaak volgens velen). Is het mogelijk om het light bier te laten staan en normaal bier te drinken zodat het ook nog lekker is?

Bierfles geeft geen informatie

Ga het antwoord maar niet zoeken in de vele boeken over koolhydraatarme dieeten. Geen van deze boeken overweegt het drinken van normaal bier zelfs. Sommigen laten zelfs geen light bier toe in het dieet. Maar waarom eigenlijk niet? Als je geen bierdrinker bent is het antwoord waarschijnlijk voor de hand liggend. Op de etiketten van bier zal je geen waarden vinden over de voedingswaarden die het bevat. De overheid vindt dat de regel voor bier niet op gaat. Het schijnt dus belangrijk te zijn om te weten hoeveel calorieën er in je chocoprins zitten, maar niet in je bier. Terwijl er in het weekend door behoorlijk wat mensen menig biertje wordt weg geslokt tijdens een avondje stappen. Als je een bierdrinker bent op dieet wil je toch graag weten hoeveel calorieën en koolhydraten er in zitten.

Bier drinken en afvallen kan dus wel

Er is vrij moeilijk achter te komen. Maar het overgrote merendeel van alle normale biersoorten (pilseners) zijn vrijwel gelijk wat betreft de hoeveelheid koolhydraten. Reken op een 7,5 tot 10 gram per glas. Voor light bieren is dit ongeveer de helft. Normaal bier drinken kan dus best. Als light bier is toegestaan, kun je bijvoorbeeld in plaats van 2 light bieren 1 normale drinken. Of je eet minder koolhydraten gedurende de dag zodat je er ‘s avonds één, twee of mischien wel meer extra kan pakken. Proost!

Leave a Comment