Bier is best gezond

Wie had ooit gedacht dat bier ook voordelen kan hebben voor de gezondheid? Ze zijn er, en niet weinig ook!

Bier en de bijbehorende onderzoeken

Er zijn verschillende studies die aantonen dat bier dezelfde voordelen kan hebben als het drinken van wijn. En het maakt niet wat voor bier je: drinkt, pils, witbier, kriek rosé bier of bokbier. De studies bewijzen dat een biertje per dag voor vrouwen en 2 voor mannen de kans op een beroerte en hart -en vaatziekten vermindert.
Het interessante is dat het bewezen is dat degenen die 1 biertje per week dronken niet meer of minder kans maakten op hart -en vaatziekten dan zij die elke dag een biertje of 2 dronken. Lichte tot gemiddelde drinkers verlagen de kans op een beroert met 20%.

Is bier gezond?

Een onderzoeker aan het Texas Southwestern Medical Center rapporteerde dat iemand die 1 of 2 biertjes per dag drinkt 30 tot 40% minder kans heeft op een hartaandoening in vergelijking met een niet drinker. Bier bevat een gelijke hoeveelheid polyfenol als rode wijn en 4 to 5 keer zoveel als witte wijn. Er was ook een tijd dat vrouwen tijdens de bevalling bier mochten drinken zodat de baby makkelijker uit de baarmoeder zou komen.
Alcohol zou ook de hoeveelheid goede cholesterol in het bloed verhogen en helpen om bloedproppen te voorkomen. Van bier gaat ook je haar nog eens glimmen als je het als conditioner zou gebruiken. En de vitamine B6 die in bier zit gaat de opbouw van aminozuren tegen (homocysteïne), wat in relatie gebracht is met hartziekten.

Bier feiten die je paraat wil hebben:

  • Bier is voedzaam als het met mate wordt gedronken
  • Bier is vet -en cholesterolvrij
  • Bier oefent een relaxerende invloed uit op het lichaam, goed tegen stress dus
  • Je kan er beter van slapen
  • Helpt hartziekten voorkomen en bevordert een goede bloeddoorstroming
  • Het heeft bewezen voordelen voor ouderen. Het helpt tegen dichtslibbende aderen, bij beter slapen en om te kunnen urineren.

Een biertje bevat ongeveer het volgende:

  • 0mg cholesterol
  • 0g vet
  • 13g koolhydraten
  • 25mg eiwitten, calcium, fosfor, en vitaminen B, B2 en B6

Helaas, de risico’s van bier:

Als je grote hoeveelheden bier drinkt zal je wel aankomen. Dat komt omdat bier calorierijk is. Het zal geen geheim zijn dat teveel lichaamsvet ongezond is. Vet wat rond de organen wordt opgeslagen vormt de typische bierbuik en zal zijn weg vinden naar de bloedsomloop en tegelijk het cholesterolniveau verhogen. En dat kan weer leiden tot hart -en vaatziekten en beroertes. Dus drink met mate. Cheers.

Leave a Comment