Blijf fit: 6 simpele en snelle oefeningen

“Elke ochtend neem ik de beslissing dat ik moet afvallen, daarna beslis ik dat ik lid ga worden van een sportschool en dan sla ik mijn ontbijt over. Tijdens de lunch nuttig ik wat havermoutpap en een bak koffie. Als ik dan na een hele dag werken uitgeput thuiskom ben ik er aan toe om mijn hongergevoel te bevredigen door een flinke schep ijs naar binnen te werken… samen met de beslissing om af te vallen. Waar haal ik energie vandaan?” Nicole
Ze is niet de enige die zo probeert af te vallen. Ook jij, hij en misschien ik zijn zo. Wij kunnen niet op dieet, wij hebben geen tijd om naar de sportschool te gaan en we hebben wel andere dingen aan ons hoofd. Wat kan ons slag volk doen om toch enigszins fit te blijven zonder dat het al teveel tijd kost?

We stellen eenvoudige maatregelen en enkele oefeningen voor die je fit zullen houden. Plaatselijk afvallen is helaas niet mogelijk. Maar verstevigen natuurlijk wel. Doe dit in combinatie met minder eten en je zult je weer fit voelen. Denk dus eerst maar eens na over wat je strakker zou willen hebben. Heel je lichaam, je armen of de billen? Met deze spots in gedachten stellen we het programma op. ‘s Ochtends hebben we allemaal wel wat tijd waarin we de krant lezen, koffie drinken of om het even wat. Wat vaststaat is dat we allemaal wel 20-25 minuten kunnen vrij maken. Deze tijd willen we gebruiken om in vorm te blijven.

Fit worden Oefening 1: de buik

Begin met sit-ups, start met 2 reeksen van 15 per dag. Sit-ups zijn simpel en zullen al na een week de eerste resultaten tonen op je lichtelijk bolle buikje. De oefening: ga plat op je rug liggen op de vloer met je kin op je borst en je armen achter je hoofd (dus niet op je hoofd). Houd je knieën licht gebogen en kom langzaam omhoog met je bovenlijf. Probeer je rug zoveel mogelijk recht recht te houden tijdens de oefening. Dit is lichte oefening voor de buik en vergt nauwelijks 2-3 minuten.

Fit worden Oefening 2: de taille

Ons volgende doel is de taille. We willen allemaal een kleinere taille, dus deze oefening is een must. Hij is ook nog eens lekker relaxed omdat je hem zittend op bed kunt doen. Ga zo gespreid mogelijk zitten. Houd je rug recht en strek je armen omhoog. Adem in en draai de romp naar links. Adem langzaam uit en breng de gestrekte armen zover mogelijk naar je linkse voet. Blijf 5 seconden voorovergebogen zitten en draai dan door tot je armen tussen de voeten zijn. Leg je handen op de grond en houdt ook dit 5 seconden vast. Draai nu weer door naar de rechtse voet en breng de blijf 5 seconden voorovergebogen zitten en draai dan door naar de beginpositie. Let op: je ademt dus in in de beginpositie en het uitademen verdeelt u over de 3 andere posities. Je zult de rek in je taille voelen.

Fit worden Oefening 3: de benen

Nog meer oefeningen op bed? Dat kan. De benen en dijen dan. Ga gestrekt in bed liggen met je armen langs je lijf en til je rechterbeen op zo hoog als je kunt. Doe dit 10 keer en minstens 2 sessies en doe hetzelfde met je linkse been. Je zal je heerlijk voelen en je benen zijn klaar voor de dagelijkse karweitjes. Dit is eigenlijk meer om op te warmen zodat je niet te lui wordt.

Fit worden Oefening 4: de armen

Blijf nog maar even op bed liggen! Het trainen van je armen is gemakkelijk en snel met deze oefening. Leg je armen gespreid naast je en verdraai ze in achterwaartse richting. De armen blijven dus op hun plek en de duimen draaien als het ware het bed in. Doe dit 10 keer en herhaal dit ook door de armen de andere kant op te roteren. Doe hiervan 2 sessies en je zult verstelt staan van het resultaat.

Fit worden Oefening 5: de onderkin

Ook een dubbele onderkin? Slinger eenvoudigweg je hoofd achterlangs van rechts naar links en andersom. Doe dit 16 keer. Doe hetzelfde, maar nu voorlangs. Je nek wordt soepeler, sterker en rimpels in je nek verminderen.

Fit worden Oefening 6: de schouders

Velen van ons hebben last van stijve schouders. Deze oefening zal de stijfheid wegnemen. Raak met je rechter hand je rechter schouder aan en met je linker hand je linker schouder. Draai de schouders naar voor en naar achter. Herhaal dit in beide richtingen 10 keer.
Bravo! Je hebt net een simpele total-body-work-out gedaan! Als je dit dagelijks doet blijf je gegarandeerd fit. En als je vetten en zoetigheid zoveel mogelijk vermijdt is je gewenste lichaam al in zicht.

Leave a Comment