Borstverkleining voor mannenborsten

Net als vrouwen zijn ook veel mannen onzeker over bepaalde zaken van hun lijf. Dunne armen, behaarde ruggen, x benen, bierbuik en de lijst kan nog langer. Een van de grootste problemen waar veel mannen zich onzeker over voelen is hun borst. Velen hebben last van

Helaas is het zo dat dit hardnekkige vet op de borst vergelijkbaar is met het vet van vrouwenborsten en kan het zich al ontwikkelen op zeer jonge leeftijd. In de tienerjaren begint dit vet zich vaak al te ontwikkelen wat het zelfvertrouwen van jonge mannen niet ten goede komt. Mannen met dit probleem zullen zich vaak verstoppen onder meerder lagen kleding, ongeacht de temperatuur. Een shirtje zal niet uitgaan op het strand vanwege het schamen voor het lichaam. En net als andere mensen die zich ergens voor schamen zullen ze vaak proberen niet in het middelpunt te staan maar ver uit het zicht.

De oorzaak van mannenborsten

De grootste misvatting is dat het puur komt door te veel eten en dat het dus gewoon bij overgewicht hoort. Niets is minder waar. Het is vaak zo dat het met de hormoonhuishouding te maken heeft. Dit betekent dat het kwijtraken van overgewicht en de borstspieren trainen niet altijd werkt. Een andere misvatting is dat het ‘tepelvet’ vanzelf verdwijnt als de mannen ouder worden als 20.
Wat wordt hier bedoeld met hormoonhuishouding? Sommige mannen hebben een verhoogd niveau oestrogeen (vrouwelijk hormoon) en een verminderd niveau testosteron (mannelijk hormoon). Dit wordt hyperplasia genoemd (vlotte groei van klierweefsel) en komt het meeste voor. Andere oorzaken kunnen zijn: het syndroom van Klinefelter, geslachtshypoplasia, endocrinologische ziekten en post alcoholische levercirrose. Als je denkt dat overgewicht bij jou niet de oorzaak is raadpleeg dan je huisarts.

Hoe kom je van mannenborsten af

Er is geen genezing mogelijk. Maar wees gerust, er zijn wel behandelingen voor zoals medicijnen, gels en chirurgie. Mannelijke borstverkleining zou echter pas gedaan moeten worden als alle andere behandelingen falen. Bij een gynecomastia operatie wordt normaal gesproken een ziekenhuisopname van 1 nacht geadviseerd. De operatie zelf duurt ongeveer 1 ½ uur.
Borstverkleining mannen: voor en naDe borstklier bestaat uit een klier en vetelementen en de operatie hangt af van de grootte van het één of andere. Wanneer het vetweefsel groter is dan is liposuctie voldoende. Als het klierweefsel groter is dan wordt de gehele klier verwijderd. Net als andere operaties kan ook een operatie als deze complicaties geven. De prijs ligt rond de € 3500.
Trainen is de voor de hand liggende remedie maar werkt lang niet altijd. Sterker nog het zou heel goed averechts kunnen werken. Door te trainen pomp je als het ware de borstspier op waardoor het vetweefsel en de klieren nog verder gaan uitsteken.
Als je van vet op de borst af wil zul je je overgewicht moeten kwijtraken. Dit kun je doen door intense training (vetverbranden) en op dieet te gaan. Maar de borst is één van de plaatsen waar het vet maar moeilijk weg lijkt te gaan. Lang doorgaan en volhouden is hier dus het credo.

Leave a Comment