Calorieen op je mobiel

About.com Health, de op 2 na grootste gezondheidswebsite van de VS maakte vandaag bekend dat ze een calorieënteller voor de mobiel heeft gelanceerd. Calorie Count Mobile genaamd. Een gratis service die gebruikers gegevens kan laten ontvangen over meer dan 70.000 producten op hun mobieltjes.

Calorielijst op telefoon

Calorie Count Mobile is een aanvulling op de bestaande calorieënteller. Hier kun je ook voedingswaarden en gerelateerde recepten etc. bekijken. De mobiele versie doet hetzelfde, maar dan op je mobiel. Handig voor onderweg of op vakantie als je op dieet bent. Steeds meer mensen worden bewuster wat betreft hun voedingspatroon. About.com voorziet in de behoefte om calorieën te kunnen opvragen op je mobiel.

Ook calorieën per sms

Momenteel wordt de mobiele dienst aangeboden dmv WAP en SMS. Je kunt naar de site surfen met je mobiel of door “food” met hierachter het product te SMS-en naar een bepaald nummer (nog niet in NL). Je ontvangt dan een SMS terug met de informatie omtrent calorieën, vet koolhydraten enz. Misschien wel handig voor hen die heel de dag achter achter hun pc zitten.

De SMS service is niet beschikbaar in Nederland. Maar de mobiele site kan je natuurlijk gewoon bezoeken. Wanneer er een Nederlandse site komt met een calorieenlijst is nog niet bekend. Misschien dat DieetBlog.com er op korte termijn een lanceert.

Leave a Comment