Coca Cola light PLUS: met extra vitaminen en mineralen

Toen bekend werd dat Coca Cola met een light versie op de markt zou komen die verrijkt is met vitaminen en mineralen wreven veel voedingsexperts in hun handen. Zij riepen immers al jaren dat light frisdranken, inclusief cola light, niet goed voor je zijn. Met het uitbrengen van een cola light versie met extra vitaminen en mineralen geeft Coca Cola dus indirect toe dat hun normale cola light geen vitaminen, mineralen of voedingswaarde heeft.

Wat hebben ze met de cola light gedaan dan?

Coca Cola voegt nu het volgende toe:

  • 3 soorten vitamine B toe: B3, B6, en B12
  • 2 mineralen, nl: magnesium en zink

Een normaal glas cola light plus voorziet voor 25% in de dagelijkse behoefte van de beschreven vitaminen en voor 15% in de genoemde mineralen.

Waarom nou net deze vitaminen en mineralen in de cola light?

Coca Cola light Plus zal niet het alle vitaminen vervangen, maar het adresseert wel een aantal tekortkomingen in ons hedendaagse dieet. Stress, kant -en klaar producten en suiker verminderen allemaal je vitamine B voorraad. En omdat vitamine B6 en B12 helpen tegen hartziekten loopt je lichaam dus dubbel gevaar als je last hebt van stress en daarbij nog eens veel junk food eet. Vitamine B3 speelt een rol in de productie van energie binnen je cellen en draagt ook bij aan het behoud van een gezonde huid. Alle drie de vitaminen B spelen een rol in het juist functioneren en gezond houden van van je zenuwen.

Coco Cola light Plus niet in Nederland

Je lichaam heeft magnesium en zink nodig om enzymen en hormonen aan te maken die verschillende functies van het lichaam aansturen. Ze werken ook samen met calcium om je botten stevig te houden. Zink helpt verder om je immuunsysteem op peil te houden en het speelt een rol in het reguleren van de bloedsuikerspiegel en het helen van een wond. Je hebt zink ook nodig om je gevoel en zintuigen scherp te houden. Magnesium zet voedsel om in energie in je cellen. Het helpt je nieren om gifstoffen te filteren, en dan met name ammoniak. Magnesium is ook een belangrijk component voor de functie van spiersamentrekking en een verlaagd niveau kan leiden tot ernstige verkrampingen. Het kan helpen tegen migraine als het wordt genomen in de beginnende fase van de hoofdpijn en kan ok de frequentie hiervan terugdringen. Coca Cola light Plus is in Nederland (nog) niet verkrijgbaar. Of en wanneer dit wel zo is, is nog niet bekend. Het is al wel verkrijgbaar in België.

Leave a Comment