Dagelijks vitaminepil slikken?

Misschien eet je al wel gevarieerd en gezond, maar dagelijks een multivitaminepil zou nog steeds een goede aanvulling kunnen zijn volgens een onderzoek door de universiteit van Massachusetts. Dit in tegenstelling tot eerdere onderzoeken waaruit bleek dat alle vitaminen vertegenwoordigd waren in het dagelijkse dieet. De onderzoekers zeggen dat de multivitaminen een aanvulling kunne zijn op een gezond dieet, geen vervanger.

Vitaminepil goed voor de weerstand

Het onderzoek vond plaats onder een groep volwassenen en maakte duidelijk dat zij die een gevarieerd dieet met groenten, fruit en granen hadden in combinatie met multivitaminepillen, hogere niveaus van cruciale vitaminen en mineralen tegen ziektes in hun bloed hadden. Degenen die geen multivitaminen namen maar wel een gevarieerd en gezond dieet hadden, waren vatbaarder voor ziektes vanwege het lagere niveau vitaminen en mineralen. Problemen als hartkwalen en osteoporose lijken onder invloed te staan van het voedselpatroon. Met name ouderen zouden wel eens problemen kunnen ondervinden met het halen van voldoende vitaminen en mineralen uit het dagelijkse dieet. Reden hiervan is dat ze vaak toch een kleinere eetlust hebben waardoor ze simpelweg te weinig voedsel binnenkrijgen.

Gevarieerd dieet icm met multivitaminepil

Voedsel experts van de Universiteit van Texas Southwestern Medical Center te Dallas zeggen dat de sleutel is om en gevarieerd dieet te combineren met een dagelijkse multivitaminepil. Er zijn nog steeds een hoop stoffen in voedsel waarvan niet bekend is hoe ze kunnen worden nagemaakt. Hierdoor ontbreken nog veel stoffen in de vitaminepillen. Eet op zijn minst 2 ons groenten en 2 stuks fruit per dag met daarbij volkoren producten en calcium rijke zuivelproducten. Neem er multivitaminepil bij al aanvulling.

Leave a Comment