De 10 belangrijkste afslankregels

Met duizenden verschillende diëten, met allemaal verschillende regels en tegenstrijdige adviezen over hoe je het beste kunt afvallen is het moeilijk te weten wat nou echt werkt. Ongeacht welk dieet je ook volgt, of gaat volgen, deze regels gelden altijd en als je je er aan houdt zul je zeker afvallen.

Afslankregel 1. Kies vetarme producten

Denk eerst goed na over wat je in huis hebt of haalt bij de boodschappen. Als er geen vettig eten in huis is kun je het ook niet eten. Zo simpel is het. Het is zo makkelijk om koek, chocola, chips of een magnetron snack te pakken. Niet kopen dus, net als mayonaise en andere witte sauzen.

Afslankregel 2. Kies gezonde snacks

Ruil je Mars of chips in voor fruit of noten en je zult het verschil merken. Je kunt bijvoorbeeld thuis wat fruit snijden en in een bakje meenemen naar je werk. Heerlijk als snack en het geeft bovendien meteen energie.

Afslankregel 3. Ga elke 10 minuten even staan

Staan bevordert de werking van de stofwisseling zodat je voedsel sneller verteert. Als je de kans hebt om een stukje te lopen tijdens de 10 minuten moet je dat zeker doen, nog beter.

Afslankregel 4. Let er op dat je 5 keer iets eet

Fruit en groenten kunnen erg vullend zijn, maar ze bevatten wel weinig calorieën. Daarom zijn ze ideaal voor het stillen van je honger en hierbij niet te veel calorieën binnen te krijgen. Druiven, bananen, appels, sinaasappels zijn favoriet en makkelijk mee te nemen en dus ideaal als tussendoortje.

Afslankregel 5. Geef jezelf een gemiddelde portie en geen tweede

Het is erg makkelijk om jezelf een te kleine eerste portie te geven en daarna nog eens op te scheppen met als excuus dat je de eerste keer bijna niets op je bord had. In plaats daarvan kun je beter de eerste keer voldoende opscheppen en daarna niet meer.

Afslankregel 6. Let op wat je drinkt

Op alles letten wat je eet en daarbij vergeten wat je drinkt is een veel voorkomende fout. Frisdranken, fruitsappen, alcohol en suiker in de koffie en thee zorgen vaak voor een ongelooflijke hoeveelheid geconsumeerde calorieën op een dag. Voor veel mensen geldt al dat als ze dat niet meer drinken ze al afvallen. Als het je lukt zou je dus alle eerder genoemde dranken moeten laten staan. Het hoeft natuurlijk niet in 1 keer. Je kunt jezelf een limiet op keggen van bv 1 cola per dag en uiteindelijk alleen nog maar water of versgeperst sap drinken. Na een week of 3 ben je gewend aan je gezonde drankgebruik en niet anders meer willen.

Afslankregel 7. Verdeel je maaltijden

Eet volgens een schema, of in ieder geval zoveel mogelijk. Zo kun je je lichaam aanleren wanneer het voedsel kan verwachten. En als je steeds honger krijgt na een maaltijd kun je de maaltijd in tweeën delen. Dan eet je de eerste helft op de normale tijd en de tweede helft enkele uren later. Dit is veel beter voor je dieet als grijpen naar een snack.

Afslankregel 8. Gebruik een stappenteller

Het is ongelooflijk hoe graag je meer wil gaan lopen door dit kleine flutding. Je gaat zelfs liever met de trap dan met de lift. Zelf ver weg parkeren van waar je moet zijn wordt zelfs leuk. Koop zo’n stappenteller en kijk hoe dicht je bij de aanbevolen 10.000 stappen per dag komt.

Afslankregel 9. Ga er voor zitten als je gaat eten

Als je tv kijkt ben je gemakkelijk afgeleid worden van je maaltijd. Soms weet je niet eens meer wat en hoeveel je gegeten hebt. Zet de tv dus niet aan en eet aan tafel. Sommige mensen zeggen wel twee keer zoveel te eten als ze tv kijken. Ook al hadden ze geen honger, het ging vanzelf.

Afslankregel 10. Lees de etiketten

Veel ‘gezonde’ shakes, repen en smoothies bevatten veel suiker. Drink liever een glas vers geperst sap. Dit bevat geen toegevoegde suikers maar alleen fructose wat niet wordt omgezet in vet maar wel de vitaminen levert die nodig zijn voor bv mooi haar en een mooie huid.

Het mooie van deze 10 dieetregels is dat je niet heel je levensstijl hoeft aan te passen. Je kunt ze eventueel stap voor stap in voeren.

Leave a Comment