De 2 beste oefeningen om mee af te vallen

Wat zijn de beste oefeningen om overgewicht mee kwijt te raken? In dit korte artikel zullen we je de verschillende voorbeelden geven van de beste oefeningen om af te slanken. De fitness apparaten zijn in de loop der jaren flink veranderd maar de oefeningen zijn in de basis gewoon hetzelfde gebleven. De volgende 2 oefeningen hebben aangetoond het meest intensief te zijn en het meeste vet te verbranden.

Beste oefening voor afvallen No. 1:

De meest effectieve manier om af te vallen is om te trainen op een elliptische trainer (zo’n apparaat waarop je staat en een soort fietsbeweging maakt, maar dan dus elliptisch ipv rond). Deze training zal niet alleen je stofwisseling versnellen en calorieën verbranden. Het is ook nog eens een fantastische beweging voor je gewrichten en spieren. Het grootste probleem van hardlopen is dat het niet al te best is voor je enkels, knieën en andere gewrichten. Toegegeven het is een geweldige manier om calorieën te verbranden en om je stofwisseling op te voeren. Maar de invloed van de redelijk ruwe omstandigheden op je lichaam zijn te groot voor de waarde van de training. Daarom is joggen/hardlopen op een elliptische trainer juist de beste oefening om af te vallen. Je hebt de voordelen van hardlopen maar de beweging die je maakt op dit apparaat zijn juist helemaal niet belastend voor je gewrichten. Het komt vaak voor dat mensen die lang niet hebben getraind en op een elliptische trainer stappen en gelijk 10 tot 20 minuten volhouden. In die tijd kunnen al gemakkelijk meer dan 300 calorieën worden verbrand.

Beste oefening voor afvallen No. 2: Lopen

Ja ja gewoon lopen. Lopen kan een perfecte manier zijn om overgewicht kwijt te raken en kan veel voordelen hebben voor je lichaam. Met een tweede plaats na de elliptische trainer, versnelt lopen je stofwisseling en verbrand je calorieën. Je zou dus naar de sportschool kunne lopen, daar op de elliptische trainer stappen en na je work-out weer terug naar huis lopen. Op die manier pak je de beste oefeningen tegelijk! Lopen is makkelijk, niet slecht voor je gewrichten en het kan op bijna elke leeftijd worden gedaan. De gemiddelde mens loopt met een snelheid van iets minder dan 5 km/h. Als je dit zou verhogen naar iets meer dan 6 km/h (elk uur dus meer dan1 km extra), kun je meer dan 400 calorieën verbranden in een uur. Lopen is dus de makkelijkste manier om calorieën te verbranden en af te vallen. En als je veel loopt en verschillende routes kiest zul je dingen zien waarvan je niet eens wist dat ze er waren!

Leave a Comment