De 5 grootste dieetfouten

Veel mensen hebben al geprobeerd af te vallen. En veel mensen is het niet gelukt. We geven je de 5 grootste dieetfouten die mensen van hun dieet doen afstappen. Vermijd ze en je hebt een grotere kans van slagen.

Dieetfout 1: Geen of weinig steun

Er zijn vele onderzoeken bekend die allemaal aantonen dat mensen die in hun eentje op dieet zijn een grotere kans hebben om te falen. Ze zijn eerder geneigd te stoppen met een dieet en op de lange termijn is het vioor hen helemaal moeilijk. Hoe meer mensen met je meedoen hoe beter. Elkaar steunen en motiveren scheelt echt een hele hoop.

Dieetfout 2: Geen plan of doelen

Je kunt zeggen dat je af gaat vallen. Je kunt ook zeggen dat je af gaat vallen door elke dag voor je ontbijt een half uur te wandelen, 1500 calorieën per dag te eten en meer water te drinken. Dat is een al een plan om mee te beginnen. Je hebt ook een doel nodig om je vooruitgang in de gaten te houden en om tussenpunten te vieren.

Dieetfout 3: Geen beweging

Een dieet zonder beweging is zoiets als een dag zonder zonneschijn. Het kan best aardig zijn maar door wat extra zonneschijn, of beweging in deze, wordt het allmaal net wat mooier en beter. Mensen op dieet die daar regelmatig bij bewegen en/of sporten verbranden meer calorieën en blijven langer op gewicht.

Dieetfout 4: Geen tijd

Als je tijd hebt om te eten, heb je tijd om te diëten. Er worden vaak hele lullige smoesjes opgerakeld om maar niet op dieet te hoeven. Denk maar aan je favoriete programma’s. Die wil je toch echt liever niet missen. TV kijken kost veel van je tijd die je ook aan andere dingen zou kunnen besteden zoals koken, boodschappen doen of bewegen.

Dieetfout 5: Verveeldheid

Een dieet zou je eigenlijk moeten blijven boeien en je betrekken bij waar je mee bezig bent. Variatie is de peper in een gezond leven. Als je dieet of je sport/beweging je gaat vervelen wordt het aantrekkelijker om te stoppen en terug op de bank te belanden.

Leave a Comment