De beste training om vet te verbranden

Iedereen weet wel dat bewegen eigenlijk de beste manier is om af te vallen, je conditie te verbeteren en om je stofwisseling te kicken. Veel mensen weten echter niet hoe en hoelang je moet trainen om het meeste vet te verbranden.

Wat is dan de beste manier om vet te verbranden? Wat zijn de juiste oefeningen? Een onderzoek aan de Laval Universiteit te Canada heeft uitgewezen dat een groep die aan zeer intensieve interval training deed, maar liefst 9 keer meer vet kwijt raakten als de groep die aan normale duurtraining deed.
Een zeer intensieve intervaltraining is een combinatie van korte sprintjes met joggen ertussen. Het gekke is dat tijdens de training zelf, de duurtraining-groep meer calorieën verbrandde dan de interval-groep. Men zou dus aan mogen nemen dat deze groep ook het meeste vet verbrandde. Maar tijdens het onderzoek werd duidelijk dat de interval-groep toch het meeste vet verbrandde.
De onderzoekers ontdekte dat intervaltraining de werking van de stofwisseling zodanig versnelde dat het lichaam tot lang na de oefening vet bleef verbranden. Dat betekent dus dat je met deze training lekker vet blijft verbranden tijdens het tv kijken of slapen. Bijna, maar dat zou te makkelijk zijn.

Wat is de beste training voor vetverbranding

Vetverbranding begint met een Warming up

Voordat je begint met je work-out moet je je lichaam opwarmen en het gereed maken voor de komende training. Sla het nooit over anders kun je jezelf ernstig blesseren.
1. Begin met 5 minuten rustig te joggen.
2. Doe 5 minuten lang stretchoefeningen waarbij je je vooral concentreert op de kuiten, hamstrings, enkels en bilspieren. Vergeet je bovenlijfniet.
3. Nogmaals 5 minuten joggen.

De beste training voor vetverbranding is Interval training

De intensieve training gaat beginnen. Probeer elke sprint op ongeveer 80% van je kunnen te lopen. Dus net niet zo hard mogelijk. Houd je ademhaling regelmatig. Veel mensen vinden het makkelijk om tijdens 2 stappen in te ademen en dan weer tijdens 2 stappen uit te ademen.
4. Trek een sprint op 80% van je kunnen, 30 keer ademen of 120 stappen lang.
5. Nu rustig aan joggen tot je je adem weer terug hebt, ongeveer na 3 minuten.
6. Herhaal de sprint en het joggen cyclus 3 keer.
Cooling down
7. Nogmaals 3 minuten door joggen.
8. Weer 5 tot 10 minuten stretchen.

Leave a Comment