De top 10 scheet-producerende ingredienten

In principe moet je van alles wat we eten en drinken scheten laten. Het is zelfs normaal om per dag iets minder dan 2 liter gas uit je kont te laten ontsnappen. Zeg zo’n 15 tot 20 stuks per dag. Als we eten gaat er lucht mee de maag in. En dit moet er ook weer uit. Dus als er de volgende keer iemand een boertje laat moet je misschien maar niet klagen. De lucht moet er sowieso uit, op wat voor manier dan ook.

De grootste vraag is, waarom een scheet zo stinkt. Dat komt door de bacteriekoloniën in de dikke darm. Tijdens het proces van het omzetten van onze maaltijden in nuttige voedingsstoffen voor het lichaam, produceren deze bacteriën een bijproduct wat waterstofsulfide wordt genoemd. Dit ruik je ook bij rotte eieren! De gasproductie verschilt echter van persoon tot persoon. En is voornamelijk afhankelijk van wat men eet.

De soorten voedsel die het meeste gas voor de scheet helpen produceren zijn:

Fructose
Komt voor in uien, mais, granen en zelfs peren.
Lactose
Komt voor in melk en wordt toegevoegd aan brood en ontbijtgranen.
Raffinose
Het geheime ingrediënt in bonen, broccoli, bloemkool, asperges en andere groenten. (In Amerika kun je een product kopen, Beano genaamd wat de gasproductie tegengaat.)
Sorbitol
Dit zit in bijna alle fruitsoorten. Onverteerbare suiker die ook wordt gebruikt als kunstmatige zoetstof. Denk aan kauwgum en light dranken.
Voor de rest
Vezelrijke producten en zetmeel. Van vet en eiwitten hoef je geen scheten te laten maar ze doen er langer over om verteerd te worden waardoor de bacteriën langer de kans krijgen om de andere ingrediënten te laten stinken.

De top 10 scheet producten

  1. Eieren
  2. Bier
  3. Bruine bonen
  4. Broccoli
  5. Uien
  6. Bloemkool
  7. Zoetstoffen
  8. Varkensvlees
  9. Mais
  10. Friet

Leave a Comment