Durf jij je zwembroek of bikini al aan?

Wordt dit de vakantie dat je met een goed gevoel in je zwembroek of bikini over het strand durft te lopen? Begin vandaag nog met deze stappen en je zal je een stuk zekerder voelen.

Snel afvallen Stap 1

Trek je favoriete zwembroek of bikini aan en bekijk jezelf in de spiegel. Schrijf op wat je zou willen veranderen aan je lichaam en probeer jezelf voor te stellen hoe het resultaat er uit zou zien. Probeer je ook eens voor te stellen hoe je je zou voelen als je dat beeld bereikt hebt.
Neem een foto in je hoofd van je spiegelbeeld en maak een mentale notitie van de dingen die je wilt veranderen. Dit zal je helpen als je vakantie nadert. Als je spiegelbeeld je niet bevalt, raak dan niet ontmoedigt. Raak geïnspireerd om er gelijk wat aan te doen!
Voordat je je zwemkleding uittrekt kijk je jezelf in de ogen en beloof je jezelf dat je vol zal houden en door zal zetten om de beoogde resultaten te bereiken.

Snel afvallen Stap 2

Begin te bewegen. En dan bedoelen niet als een dolle gaan hardlopen of de deur van de sportschool plat lopen. Dit is de meest voorkomende reden waarom mensen stoppen met sporten. Door de vele plotselinge training kan de motivatie zomaar ineens weg zijn.
Pak je kalender of agenda en plan tijd, plaats en activiteit van elke work-out. Niet elke work-out hoeft in de sportschool te zijn. Ook thuis of in het park kun je genoeg dingen doen.
Als je tot nu toe nooit sportte, zou je rustig aan moeten beginnen en langzaam opbouwen. Voer de intensiteit elke week wat op. Een ideale training zou elke week bestaan uit 3 tot 5 cardio sessies van elke 25 tot 35 minuten en 2 tot 3 krachttrainingen van elk 25 tot 35 minuten. Dit is een algemene richtlijn. De ene week zal je wat meer kunnen of willen doen, en de andere week weer wat meer.

Snel afvallen Stap 3

Schrijf alles wat je eet en drinkt op in een schrift of op de pc. De grootste drijfveer van afvallen is simpelweg controle over de calorieën die je binnenkrijgt. De simpelste en meest realistische manier om je inname onder controle te houden is door ze bij te houden. Doe het echter niet te obsessief want dan kun je wel eens doorschieten en daar is niemand blij mee.
De meeste voedingsmiddelen hebben tegenwoordig een label met voedingswaarden. Ze zijn niet moeilijk te begrijpen. Zoek de calorieën op en noteer hoeveel je ervan nuttigt. Als je weet hoeveel calorieën je binnen krijgt kun je je voedingspatroon ook beter veranderen en aanpassen. In het begin zal deze methode je misschien wat tijd kosten maar het gaat sneller naarmate je wat langer bezig bent. Het werkt echter heel goed, met behulp van een calorieën-dagboek zijn el vele, vele mensen afgevallen.

Snel afvallen Stap 4

Volhouden! Als je het af en toe moeilijk hebt, probeer dan je beeld van je nieuwe lichaam voor de geest te halen. Denk aan hoe je er uit zal zien als je zelfverzekerd over het strand kunt paraderen. Herinner jezelf aan je gestelde doelen. Als je niet veel vooruitgang boekt, neem dan iets minder calorieen en ga wat meer bewegen.

Snel afvallen Stap 5

Realiseer dat jij alleen controle hebt over je lichaam en niets of niemand anders kan jou tegenhouden in het bereiken van je doelen. Als je een work-out mist dan doe je hem gewoon de volgende dag, geen probleem. Als je eens teveel of te vet eet, probeer deze extra calorieën dan te gerbuiken voor een extra intensieve work-out de volgende dag.
En ook erg belangrijk is dat je je familie, vrienden of collega’s je inspanningen niet laat saboteren. Leef en eet zoals jij vindt dat je dat moet doen, niet zoals anderen dat vinden. Als je dan vooruitgang bokt werkt het ontzettend motiverend omdat je het bereikt op jouw manier, ondanks alle kritiek of betweters.

Leave a Comment