Een kilo per week

Een kilo per week afvallen lijkt niet veel. Maar als je het een aantal weken volhoudt tellen die enkele kilo’s aardig op. Bijkomend voordeel van een kilo per week is dat het makkelijk haalbaar is. Geen zin in honger lijden, vreemde supplementen of het uitsluiten van complete voedselgroepen. Dan is deze vetverbrandende methode wellicht iets voor jou.

Met deze methode kun je met gemak een kilo per week afvallen. Het idee is dat je kleine dingen opoffert met specifieke technieken. En in plaats van een dieet dat voor iedereen is bedoeld kun je het aan jezelf aanpassen. Reden daarvan is dat een kilo per week afslanken nog makkelijker te bereiken is als je mag eten en bewegen op een manier die bij jouw leven past.

Kies dus tenminste 4 van onderstaande tips en zweer dat je ze in je schema zult passen. Als je je ambitieus voelt kun je meer tips doorvoeren. Hoe meer tips je doorvoert, hoe meer je zult afvallen. Als je vandaag begint zul je je volgende week al een stuk beter voelen en minstens een kilo minder wegen.

Drink vooral water
Een sportdrankje, energiedrankje, smoothie of alcoholvrij biertje bevat ongeveer 100 calorieën  Helaas krijg je niet het gevoel 100 calorieën binnen te hebben gekregen. Een beetje zonde dus. De drankjes waar we aan gewend zijn bevatten vaak ook veel koolzuur en koolhydraten waardoor je als het ware van binnen uit wordt opgeblazen. Water daarentegen, levert geen calorieën  koolhydraten en koolzuur. De perfecte niet dikmakende dorstlesser dus. En vreemd genoeg helpt water met de afvoer van teveel vocht dat je vasthoudt en slingert het je stofwisseling aan. Als je water met een smaakje wil kun je er wat citroen of mintblaadjes indoen.

Verban witbrood en pasta
Door het niet eten van alle witte graanproducten zoals witte rijst, spaghetti en wit brood zal je makkelijker een kilo per week afvallen. Deze producten bevatten namelijk veel simpele koolhydraten die onnodige dikmakers zijn. Simpele koolhydraten worden zeer snel verteerd en opgenomen waardoor je snel weer honger hebt en de kans dat je teveel of slecht eet groter wordt.
Om nog een stapje verder te gaan, kun je in plaats van alle witte graanproducten te vervangen door volkoren ze ook af en toe vervangen door groenten. Zo wordt bijvoorbeeld een sandwich met kip een salade met kip. en chips met dipsaus worden zo rauwkost met dipsaus. De complexe koolhydraten die de groenten leveren worden langzamer verteerd waardoor je langer een voldaan gevoel hebt. En omdat groenten vooral uit vocht bestaan helpen ze ook nog bij de waterhuishouding.

Doe elke dag een half uur aan cardio
Elke activiteit waarbij je hartslag omhoog gaat zal calorieën verbranden. Maar je verbruikt meer calorieën als je een cardio activiteit kiest die verschillende spiergroepen aanspreekt. Voorbeelden van deze soort cardio zijn: spinning, cardio kickboxing en bootcamp. In een half uur verbrand je al snel 200 tot 300 calorieën en je krijgt strakkere armen, benen en middenrif waardoor je hele lichaam slanker en sterker wordt. En je zal per keer nog meer calorieën verbranden als je er interval training aan toevoegt: afwisselend korte krachtexplosies en langzamere activiteit. Experts weten niet zo goed waarom het werkt, maar trainers zweren er bij.

Drink een uur voor je training koffie
Dit is de enige uitzondering op het drinken van water. Net als de energieboost die je ‘s ochtends krijgt kun je diezelfde boost ook gebruiken voor je training. Je zal meer calorieën verbranden zonder dat je doorhebt dat je jezelf meer inspant.

Doe om de dag 36 push ups en lunges
Deze basisoefeningen geven je sterkere en strakkere spieren. Doe van elke oefening om de dag 3 sets van 12. Push ups zijn voor het versterken van je bovenlichaam en lunges (uitstappen) zijn voor je kont, heupen en dijen. Snelle tip: houd je rug en benen in een rechte lijn gedurende de push ups, dat is beter voor de vorming van de spieren. Je kunt ook de intensiteit van de lunges opvoeren door gewichten vast te houden tijdens de oefening.

Slaap 30 minuten langer
Dat extra half, ongeacht of je nu 5 of 8 uur slaapt, kan je net wat helderder van geest maken waardoor je betere maaltijdkeuzes maakt en niet te lamlendig bent om te gaan sporten. Een langere nachtrust (7 tot 8 uur is het beste) kan ook je stofwisseling bevorderen. En omdat je lichaam spieren opbouwt terwijl je slaapt staat slapen dus gelijk aan meer spieren.

Laat een snack achterwege
Door het weglaten van een snack bij de lunch of diner, zoals een zakje chips of een chocoladereep  schrap je in een handomdraai een paar honderd calorieën uit je dagelijkse dieet. Niet meer snacken is een kwestie van wennen, net zoals je nu gewend bent om steeds op dezelfde dag wat te snoepen.

Reageer »

Je moet ingelogd zijn om te reageren.