Een mooi lijf voor de vakantie

Iedereen wil er goed uitzien in de zomer. Ontdek hoe je dat voor elkaar kunt krijgen voor je op vakantie of naar het strand gaat. De tijd lijkt steeds sneller te gaan en de vakantietijd zal dus binnen no-time voor de deur staan. En als je droomt van een mooi gevormd, strak lijf dat goed in proporties is en getooid is met een wasbordje, is het nog niet TE laat. Maar wel laat, geen tijd meer te verliezen dus: nu beginnen! Er zijn genoeg afslank, platte buik, en strak lichaam work-outs die allemaal claimen de oplossing te zijn. Misschien zijn ze dat en misschien ook wel niet. We zullen je hier de belangrijkste speerpunten geven om je vakantie -en strandlichaam te realiseren.

Laten we beginnen met te zeggen “het bereiken van welk doel dan ook heeft jouw inzet nodig”. Of het nu gaat om het afmaken van je school, het schoonmaken van je huis, je eigen bedrijf beginnen of een maaltijd bereiden. Als je geen inzet toont komt er helemaal niets van terecht. Dit simpele principe, wat in de praktijk een stuk lastiger is, geldt ook voor het krijgen van je droomlichaam. Je zult er hard voor moeten werken. En de meesten van ons willen met zo min mogelijk tijd een beoogd resultaat behalen. Hoe dan ook, om je vakantie -en strand lichaam te krijgen zou je de volgende punten in je hoofd moeten printen en ze steeds weer in de praktijk moeten brengen met je inzet.

Strak lijf voor vakantie Tip 1. Haal alle overtollige calorieën uit je dagelijkse dieet.

Stel vast hoeveel calorieën je per dag nodig hebt en ga er iets onder zitten. Een goed begin is het schrappen van snoep, chips, snacks, sauzen, gesuikerde frisdranken, sappen en nachtelijke broodjes.

Strak lijf voor vakantie Tip 2. Wordt lid van de sportschool als je het nog niet bent.

Ga 5 tot 7 keer per week trainen. Elke work-out zou moeten worden onderverdeeld in krachttraining en aerobe training. Begin met een korte warming up en begin dan aan de krachttraining. Deel je lichaam op in verschillende secties en train elke dag op zijn minst 2 spiergroepen. Doe minimaal 3 sets van 15 herhalingen elke oefening waarbij de intensiteit zo moet zijn dat de laatste herhalingen zwaar blijven. Sta 30 minuten of minder toe voor je krachttraining.
Begin nu aan de aerobe training. Gebruik intervallen (hoge inspanning afgewisseld met lage inspanning) van 10 tot 60 seconden hoge inspanning en 30 tot 60 seconden lage inspanning. De training kan gedaan worden op verschillende soorten fitness apparaten zoals een loopband, fiets, stepper, elliptische trainer of buiten. Doe minimaal 5 en maximaal 12 series van hoge/lage intensiteit.
Na de aerobe training moet je een cooling down doen voor 3 tot 5 minuten. Hierbij stretch je alle gebruikte spieren. Je complete work-out zou ongeveer 45 minuten tot een uur moeten duren.

Strak lijf voor vakantie Tip 3. Een gezond en varieerd dieet is noodzaak!

Het vormgeven van je lichaam door training heeft verder een serieuze inzet nodig wat betreft je voeding. De basisregels zijn als volgt.
Wel eten:

  • Hoofdproducten: fruit, groenten, granen en vetarme of vetvrije producten.
  • Gebruik magere vleessoorten, gevogelte, vis, bonen, eieren en noten.
  • Drink 8 glazen water en thee per dag. Als je van zoet houdt kun je zoetsstof of een beetje honing gebruiken.
  • Neem elke dag een multi-vitaminetablet.

Niet eten:

  • Vermijd verzadigde vetten, transvetten, cholesterol en zout.
  • Gebruik geen of min mogelijk suiker, onder andere te vinden in frisdranken, sappen, snoep en zoete zuivelproducten als ijs, fruit yoghurt en yoghurt dranken.
  • Eet, zo mogelijk, geen kant -en klaar of diepvries maaltijden of producten. Ze zitten over het algemeen vol natrium en toevoegingen.

Leave a Comment