Een platte buik, 10 uiteenlopende tips

Een snelle referentielijst met 10 uiteenlopende tips die je kunnen helpen om je buik platter te maken. Print hem uit en hang hem overal op waar je wil.

Platte buik Tip 1:

Wandel op een hoog tempo of jog tenminste 3 keer per week om je stofwisseling op te krikken zodat hij vet kan verbranden.

Platte buik Tip 2:

Eet elke ochtend een handvol amandelen. Amandelen zijn een van de beste snacks die er zijn. Ze zijn rijk aan eiwitten die de vetverbranding stimuleren.

Platte buik Tip 3:

Koop een Pilates DVD (vanaf €5) en doe de oefeningen minimaal 2 tot 3 keer per week. Pilates versterkt en versoepelt je hele lichaam en concentreert zich vooral op je middenrif. De resultaten zijn echt fenomenaal.

Platte buik Tip 4:

Voeg vezels aan je maaltijden toe en verminder het aantal slechte koolhydraten dat je eet. Producten als witbrood, pasta, aardappelen en witte rijst zouden gelimiteerd moeten worden. Eet liever bruine rijst en volkoren producten. Eet ook veel donkere bladgroenten zoals sla, spinazie, andijvie en veldsla. Zo krijg je veel meer vezels binnen.

Platte buik Tip 5:

Drink magere zuivel in plaats van volle of halfvolle. Eet en drink sowieso niet zo veel zuivel omdat deze producten vaak een opgeblazen gevoel en winderigheid veroorzaken.

Platte buik Tip 6:

Probeer zeker 3 keer per week een serie crunches te doen om je buikspieren te versterken. Vermijd sit-ups omdat ze je buikspieren niet echt versterken, ze hebben vooral effect op je heupen.

Platte buik Tip 7:

Drink veel water. Je zou op zijn minst 6 tot 8 glazen water moeten drinken bovenop je normale consumptie van fris, koffie enz. Je krijg er een voller gevoel van en het bevordert de spijsvertering.

Platte buik Tip 8:

Eet niets meer na 3 uur voor je bedtijd. Toch echt iets nodig? Eet dan een stuk fruit en drink hier 2 glazen water bij.

Platte buik Tip 9:

Eet meerdere kleine maaltijden in plaats van 2 of 3 grote maaltijden. Je voorkomt zo een opgeblazen en sloom gevoel. En het werkt erg goed om je stofwisseling werkend te houden.

Platte buik Tip 10:

Neem af en toe vrijaf van je gezonde dieet en trakteer jezelf bijvoorbeeld op je favoriete dessert. Als je jezelf helemaal niets gunt wordt het vaak erg moeilijk om vol te houden. In principe geldt hier gewoon de regel: alles met mate.
Take it easy
Wat je vooral in gedachten moet houden is dat je vooral rustig aan moet doen. Dat is de beste manier om je taille en buik te verkleinen. Zoiets als ‘in een week een strakke buik’, bestaat niet. Als je vooral gezond eet en regelmatig beweegt zal die strakke buik vanzelf komen. Geduld en doorzettingsvermogen zijn de sleutel tot succes. En als je al deze10 tips steeds vergeet, onthoud dan het volgende: “een strakke buik krijg je door vet te verbranden en niet alleen door je buikspieren te trainen.

Leave a Comment