Een strakker lijf voor de zomer

Nu de lente alweer voorbij is en de zomer op stoom begint te komen, zijn we steeds meer buiten te vinden. De hoge temperaturen vragen om luchtige kleding die meer van je lichaam blootgeeft dan je eigenlijk zou willen. Die vetrolletjes en dat buikje waren in de winter toch iets makkelijker te verstoppen. Om wat zekerder in je zomer -of zwemkleding rond te lopen hebben we een aantal stappen voor je op een rijtje gezet die je naar een strakker lichaam leiden.

Strakker lijf tip 1.

Maak een foto van jezelf en weeg je meteen. Sommige mensen doen dat liever niet omdat ze bang zijn van de weegschaal. Maar het is een vereiste om je vooruitgang in de gaten te houden. Probeer ontspannen op de foto te gaan. Dus niet je buik uitzetten of juist inhouden.

Strakker lijf tip 2.

Motiveer jezelf! Het helpt om andere mensen te zien die goede resultaten hebben behaald. Kijk filmpjes op youtube, bezoek online shops en bekijk of koop de kleren die je eigenlijk aan zou willen maar nog niet aan durft. Het maakt niet uit wat je doet, als je maar iets doet om jezelf te motiveren en het te blijven zodat je weet waar je het allemaal voor doet.

Strakker lijf tip 3.

De eerste grote stap naar afvallen is het aanpassen van je dieet. Stel dat je 6 weken hebt om in vorm te komen zou je de eerste 2 weken moeten beschouwen als een soort van ‘jump start’. Maak een boodschappenlijstje en koop de juiste voeding, afhankelijk van het dieet dat je gekozen hebt. Blijf uit de buurt van fast food, snacks en snoep. Neem je eigen lunch mee naar je werk en bereid  zelf je avondmaaltijd met verse producten. Als een stevig ontbijt kun je 2 eieren eten met volkoren brood, tomaten en cottage cheese eten. Je zult de rest van de dag veel minder honger hebben en dus minder eten.

Strakker lijf tip 4.

Eet gedurende de dag verschillende gezonde en lichte snacks om je suikerspiegel op peil te houden zodat je kunt blijven presteren zonder jezelf te vergrijpen aan vette of zoete rommel. Een stuk fruit mag altijd of een glas groentesap of een bouillon. Pas op met de zogenaamde meergranen koekjes of energie repen. Dit zijn vaak behoorlijke calorieënbommen.

Strakker lijf tip 5.

Doe minimaal 3 keer per week een cardio training. Het maakt niet wat dat dan is. Het kan op de sportschool, maar joggen , fietsen of zwemmen kan ook. Als je vaak zwemt krijg je bovendien een ‘V-shape’ body. Oftewel een mooi gevormd bovenlijf. Cardio training is essentieel als je een strakker lijf wilt. Je hoeft dus niet perse naar de sportschool maar het is wel makkelijk. Je kunt dan bovendien nog wat krachttraining aan je work out toevoegen.

Strakker lijf tip 6.

Krachttraining is belangrijk omdat je daar spieren mee kweekt. En spieren verbruiken energie. Dus hoe meer spiermassa je hebt hoe meer calorieën je verbruikt. Dus ook tijdens je cardio training. Daar komt nog bij dat je lichaam tot 48 uur na de krachttraining energie verbruikt om je spieren op te bouwen. Als je geen geld hebt om bij een sportschool te gaan kun je op een advertentiesite vast wel een gebruikt setje halters vinden. Probeer een routine te maken van je trainingen door elke spiergroep 2 maal per week te trainen. Begin met de borst en schouders. Daarna doe je de rug en benen. Tenslotte kun je de armen trainen. Begin met de belangrijkste spieren en werk dan met de kleinere. Doe genoeg herhalingen, tot het begint te prikkelen, en verhoog je aantallen elke week.

Strakker lijf tip 7.

Zoek een gelijkgestemde die met je mee wil trainen en afvallen. Misschien kun je er zelfs een wedstrijd van maken. Wie valt het meest af, wie kan het eerst 10 km lopen, enz. Hoe dan ook, een trainingsmaatje werkt zeer motiverend wat betreft het volhouden van je schema.

Strakker lijf tip 8.

Tenslotte een makkelijke stap. Het krijgen van een kleurtje helpt natuurlijk niet echt mee aan het krijgen van een strak lichaam. Maar het kan wel helpen om je lichaam strakker te doen lijken dan het daadwerkelijk is. Als je tijd hebt loont het om af en toe wat bij te bruinen, buiten of onder de zonnebank.

Leave a Comment