Eet jij 2 keer per week vis

Krijg jij je 2 porties vette vis per week wel binnen? Een geweldige bron van eiwitten, vitaminen (vooral vitamine D) en mineralen (zoals Selenium en Iodine). Vette vis voorziet in de essentiële omega-3 vetzuren, bekend als DHA en EPA. Deze hebben een positief effect op de gezondheid van het zenuwstelsel, de hersenen, het netvlies en helpen bloedproppen en hartritmestoornissen te voorkomen.

Vis eten: Soorten vette vis

Er zijn genoeg soorten vette vis om uit te kiezen zodat je gevarieerd kunt eten en kunt profiteren van de verschillende soorten vitaminen en mineralen de verschillende soorten te bieden hebben. Vette vissoorten zijn o.a.: zalm, tonijn, makreel, haring, sardines en paling.

Vis eten: Vers of verpakt

Koop de vis in zijn geheel, gefileerd, vers of uit de vriezer of zelfs in kant -en klare maaltijden (let hier wel op de hoeveelheid vet en zout). Het maakt in principe niets uit. De omega-3 vetzuren blijven behouden.

Vis eten: Bereiden

Marineer de vis in citroen of limoensap met kruiden en leg ze op de grill of barbecue. Ook bereiden in de oven, frituurpan of koken is mogelijk.

Vis eten: Tonijn

Tonijn is altijd lekker op brood. Beleg bijvoorbeeld je geroosterde volkoren boterham met wat sla, augurkjes en een beetje mayonaise. Het is ook heerlijk in salades, bijvoorbeeld met pasta. Tonijn uit blik bezit ook nog de omega-3 vetzuren en is bovendien rijk aan calcium.

Vis eten: Makreel

Makreel gaat erg goed samen met spinazie, waterkers en zelfs met sauzen met fruit zoals rabarber of meloen.
Er zitten 21 maaltijden in een week, dus zo moeilijk kan het niet zijn om 2 keer een portie vette vis te eten. Denk aan 1 keer met de lunch op een broodje en 1 keer bij het avondeten. Je lichaam zal je dankbaar zijn.

Leave a Comment