Eieren versnellen het afvallen

Het Internationale Obesitas Rapport publiceerde een onderzoek wat laat zien dat het eten van 2 eieren bij het ontbijt, als onderdeel van een dieet met minder calorieën, volwassenen met overgewicht helpt om meer af te vallen en fitter te voelen.

Eieren versnellen het afvallen omdat ze een voldaan gevoel geven

Dit onderzoek sluit aan bij eerder onderzoek wat liet zien dat mensen die eieren als ontbijt aten zich de hele ochtend meer tevreden voelden en minder calorieën binnenkregen bij de lunch. Veel mensen hebben het moeilijk om zich helemaal aan een dieet te houden. Het eten van eieren als ontbijt kan de kans van slagen een stuk groter maken. De extra energie en het voldaan gevoel dat mensen ervaren helpt bij het volhouden van een dieet met minder calorieën.
In vergelijking met de mensen die 2 boterhammen als ontbijt gebruikten ervoeren de mannen en vrouwen die eieren aten het volgende:

  • Ze vielen 65% meer af
  • De BMI daalde met 61%
  • Ze hadden meer energie

Beide ontbijten hadden hetzelfde aantal calorieën en gewicht.

Eieren zijn niet slecht voor cholesterol

Verder werd nog uitgevonden dat het HDL -en LDL cholesterol, triglyceride niveau niet varieerde in vergelijking met de boterhammen eters. Dit bevestigt de al 30 jaar geldende conclusie dat gezonde volwassenen dagelijks eieren kunnen eten zonder een verhoogd risico op hartziekten te hebben. Deze resultaten ondersteunen het groeiend aantal onderzoeken dat bevestigt dat eiwitten een zeer belangrijke rol spelen in het dieet. Een tekort aan kwalitatief goede eiwitten kan bijdragen aan obesitas, afbraak van spiercellen en een verhoogde kans op chronische ziektes.

1 thought on “Eieren versnellen het afvallen

Leave a Comment