Eiwitten eten om snel af te vallen

Eiwitten geven je snel een voldaan gevoel en omdat dit gevoel ook voor langere tijd is zul je waarschijnlijk ook minder koolhydraten binnenkrijgen. Dit komt weer doordat je pieken in je insulineniveau tegengaat die leiden tot het verlangen naar suiker. Eiwit helpt ook de spiermassa te handhaven wat erg belangrijk is bij het vetverbranden.

Een dieet dat gebaseerd is op een verhoogde hoeveelheid eiwitten heeft al in verschillende onderzoeken laten zien dat het helpt door het hongergevoel voor langere tijd te onderdrukken. En het breekt niet zoals bij veel andere diëten de spiermassa af. De meeste experts raden een dieet aan wat voor 25 tot 35% bestaat uit eiwitten om af te vallen en om op gewicht te blijven wordt een percentage eiwitten aangeraden van 20 tot 25%. In de hier beschreven gevallen gaat het om eiwitten van een hoge kwaliteit.

Sneller afvallen: Waarom eiwitten de honger onderdrukken

Tijdens een onderzoek bleek dat ratten die een dieet met meer eiwitten hadden een verhoogde activiteit lieten zien in de genen die verantwoordelijk zijn voor de glucoseproductie in de dunne darm. Dit leidde tot een verhoogde productie van glucose wat werd opgemerkt door de lever die het weer doorseinde naar de hersenen waardoor de ratten minder aten.
Tot zover de theorie, nu zullen we je een lijst met eiwitten van hoge kwaliteit geven. Als je ze regelmatig eet zul je je gezonder en fitter voelen en je helpen bij het afvallen.

Afvallen met eiwitten: Kip en kalkoen

Zonder vel uiteraard. Je kunt dit magere vlees grillen, braden, bakken en koken. Wel even opletten als je kip -of kalkoengehakt koopt dat het vlees van de borst is. Vaak zit er in het gehakt veel donker vlees, vel en separatorvlees (restvlees wat van de botten wordt geperst) verwerkt. En dat wil je liever niet.

Afvallen met eiwitten: Vis en schaaldieren

Er zijn ontzettend veel soorten vis om uit te kiezen. Denk aan zalm, tonijn, bot, schol, kabeljauw, haring, makreel, sardientjes enz. Ook in schaaldieren is er een ruime keuze. Kreeft, krab en scampi’s zijn een goede keuze. Kijk echter wel uit met sauzen en gefritturde producten.

Afvallen met eiwitten: Rood vlees

Ja, je kunt best rood vlees eten. In tegenstelling tot wat men gelooft zit het niet tjokvol cholesterol. Er is mager rood vlees te koop wat maar 7% vet bevat.

Afvallen met eiwitten: Hüttenkäse

Van alle eiwitrijke soorten voedsel is dit de beste en je hoeft het niet eens te bereiden. Het is ook een lekker snelle snack.

Afvallen met eiwitten: Eiwit

Het eiwit van een ei zit vol eiwit (hoe kan het ook anders), bevat weinig calorieën en geen cholesterol. Ook weer een uitskende keuze dus. Wel altijd zeker zijn dan het ei gaar genoeg is ivm salmonella.

Enkele waarschuwingen bij het sneller afvallen met eiwitten

Eiwitten zijn goed voor je, maar je zou niet over de dagelijks aanbevolen hoeveelheid moeten gaan. Een maximum van 35% is een goede maatstaf. Je hebt ook gewoon koolhydraten nodig als onderdeel van een gebalanceerd dieet. Een goed dieet moet altijd een uitgebalanceerd dieet zijn. Het is de balans van de verschillende voedingsstoffen en de kwaliteit van je voedsel die uiteindelijk je gewicht en gezondheid bepalen.

Leave a Comment