Elke dag McDonalds en 36kg kwijt

Chris Coleson uit Virginia in de VS zegt meer dan 36 kg. te zijn afgevallen in 6 maanden. Op zich een goede prestatie, maar niet opmerkelijk. Wat wel opmerkelijk is, is dat hij dit heeft bereikt door elke dag zijn lunch en avondeten bij McDonalds te nuttigen. Hij koos wel steeds voor de ‘gezondere’ alternatieven als wraps en salades. Chris maakte dit in juni bekend aan de pers en werd een behoorlijke headline. Er is ondertussen commentaar van verschillende gezondheidsexperts van het Amerikaanse instituut voor kankeronderzoek (AICR) gekomen op zijn claims.

Wél McDonalds maar minder calorieën

De voedingsdeskundige Sarah Wally van dit instituut gaf als commentaar dat ze het goed vindt dat Chris zijn eigen overgewicht erkende en ook stappen ondernam om hiervan af te geraken. Overgewicht verhoogt immers het risico op hartziektes, beroertes, een hoge bloeddruk en type 2 diabetes. En een recent rapport van ditzelfde instituut concludeerde dat een teveel aan lichaamsvet vaak de oorzaak is van veel verschillende soorten kanker. Het afvallen van Chris was het resultaat van een sterke vermindering van de calorieinname. Zijn dagelijkse hoeveelheid calorieën bedroeg niet meer dan 1200 tot 1400 en dit is te weinig voor iemand met zijn lengte en gewicht. Een sterke afname van het lichaamsgewicht is onvermijdelijk als er zo weinig calorieën worden gegeten. En dan maakt het helemaal niets uit wat of waar je eet. Maar uit ervaring blijkt dat bij dit soort diëten het afgevallen overgewicht snel weer terug is. Daarom kan het gevaarlijk zijn, aldus Sarah Wally.

Gezonde gerechten met minder calorieën bij McDonalds

De woordvoerder van het AICR zei dat enkele van de gerechten bij McDonalds weliswaar gezond zijn en bij een gezond dieet gegeten kunnen worden. Maar een crash dieet zoals dit zijn niet de soort verandering van eetgewoontes die leiden tot een blijvend resultaat.

1 thought on “Elke dag McDonalds en 36kg kwijt

  1. meh, ik eet al 4 jaar dagelijks Quick en zo goed als niets anders,… En dan heb ik het niet over de gezondere dingen, maar eerder grote Super Bacon menu’s, enzo. Ik weeg 56kg (1m72 m), voel mij zo fit als moet zijn en heb evenhoge colesterol als iemand die net iets te veel vet eet, maar niets alarmerend. Op de dagen dat ik geen Quick eet, is het McDo, Pizzahut of de gewone frituur, en ook daar eet ik niets gezonds. Dik worden zit in je genen, daar kan je natuurlijk dán ook iets aan doen. Maar als je die genen gewoon niet hebt, kan je al vrij veel doen, je zal niet veel bijkomen of afvallen… Iedereen is dan ook anders. ;)

Leave a Comment