Fitness en cardio in een pil

Wetenschappers maakten afgelopen vrijdag bekend dat ze de nieuwe medicijnen Aicar en GW1516 succesvol hebben getest op muizen. Deze 2 medicijnen verhoogden het uithoudingsvermogen en de fitheid van het lichaam zonder enige vorm van training of fitness.

Verbetering uithoudingsvermogen en spieropbouw

Aicar verhoogde het uithoudingsvermogen van de muizen in een looprad met 44% over een periode van 4 weken, zonder training. De muizen hoefden dus niet te trainen of oefenen om hun uithoudingsvermogen en spieropbouw te verbeteren. Alleen de medicijnen zouden dit hebben veroorzaakt. GW1516 leverde ook resultaten op met betrekking tot de fitheid en spieropbouw, maar bij dit medicijn moesten de muizen wel enige oefening doen. De resultaten van dit middel zijn echter een verbetering van 70% van de algehele fitheid.

Fitness en cardio in een pil?

Aicar en GW1516 zouden erg nuttig kunnen zijn voor patiënten met overgewicht of obesitas. Beweging is de beste methode om deze twee aandoeningen te bestrijden maar is voor veel mensen te belastend of onmogelijk. Met deze ‘afslankpillen’ zouden zij de voordelen van beweging kunnen hebben zonder hiervoor de lichamelijke inspanningen te hoeven leveren.Sceptici hebben al gewaarschuwd dat de medicijnen wel eens als doping gebruikt zouden kunnen gaan worden. In reactie hierop heeft het bedrijf achter de middelen al een test ontwikkeld waarmee kan worden aangetoond of de atleet de medicijnen heeft gebruikt. Aicar en GW1516 zijn nog steeds in ontwikkeling en worden nog volop getest. De wetenschappers weten nog niet of, en zo ja, wanneer de medicijnen beschikbaar komen voor het publiek.

Leave a Comment