Fitness revolutie: 3x sneller vetverbranden

Een revolutie op het gebied van afvallen staat op het punt van doorbreken nadat wetenschappers een workout ontwikkelden die drie keer meer vet verbrandt. De onderzoekers van de Universiteit van New South Wales te Sydney ondervonden dat hun specifieke schema van intervaltraining het lichaam een metabolische reactie uitlokt. Door deze reactie kan het lichaam meer vet onder de huid en binnen de spieren verbranden. De onderzoekers bestudeerden 45 vrouwen met overgewicht over een periode van 15 weken. Ze kregen een streng trainingsschema wat inhield dat ze 20 minuten lang op een home trainer de volgende interval herhaalden: acht seconden sprintten en dan 12 seconden rustig fietsen. Ze vielen maar liefst drie keer meer af dan andere vrouwen die onafgebroken, op een regelmatig tempo 40 minuten fietsten.

Waarom 3x sneller vetverbranden?

Hun succes was toe te schrijven aan de toename van specifieke chemische samenstellingen, catecholamines genaamd. Deze toename gaat hand in hand met de interval van het sprinten en de chemische reactie leidt tot het verbranden van meer vet. De wetenschappers gaan er van uit dat de interval ook van toepassing is als hij gebruikt wordt bij zwemmen, hardlopen, steppen en roeien.
Andere soorten intervaltraining hebben langere onderbrekingen en zouden niet efficiënt zijn voor mensen met overgewicht.

Lokale vetverbranding

De wetenschappers vonden uit dat het lichaam met hun methode wel lokaal is te trainen. Dit zou dus betekenen dat de bekende lastige gebieden zoals buik, benen en billen beter zijn te trainen. De methode kan ook voor diabetici nuttig zijn, aangezien de insulineweerstand met meer dan 32 procent daalde. De onderzoekers zijn nu klaar voor de volgende fase van de het onderzoek waarin het dieet en de trainingsschema’s onder de loep worden genomen. Er wordt gehoopt dat de methode verder kan worden geoptimaliseerd zodat er zelfs nog meer winst in de vetverbranding kan worden gehaald. De personen die aan het de onderzoek gaan deelnemen moeten de intervaltraining streng volgen en gaan op een mediterraan dieet van vers voedsel en krijgen dagelijks capsules met vissenolie, die helpen bij een efficiëntere vetverbranding.

Leave a Comment