Goed slapen en afvallen

Misschien droom je wel eens over hoe je zou afvallen in je slaap. Dan kunnen we je zeggen dat in dit geval je dromen geen bedrog zijn. De laatste onderzoeken laten zien dat mensen die meer slapen minder vaak overgewicht hebben dan kortere slapers.

Slapen en afvallen

De onderzoeksresultaten onthulden dat vrouwen die 7 to 8 uur per dag sliepen gemiddeld 3 tot 4 kg. minder zwaar waren dan zij die maar 5 tot 6 uur sliepen. Aangenomen wordt dat als je slaapt je hormonen in een staat van balans zijn en dat je daardoor afvalt. Het hongerhormoon is dan ook op zijn laagste niveau. Je lichaam herstelt zichzelf niet alleen tijdens de slaap, het is ook bezig om flink wat vet te verbranden.

Hoe kun je beter slapen zodat je ook kunt afvallen?

Als je een van die mensen bent die maar moeilijk in slaap valt zou je eens een kopje kamillethee kunnen proberen voor het slapen gaan. Dit zal je rustiger en relaxter maken. Veel mensen zweren ook bij een avondmaaltijd rijk aan volkoren producten. Dit zou je ook helpen bij het in slaap vallen.
Een goede nachtrust kan helpen bij veel verschillende soorten klachten. Als je je bijvoorbeeld wat depressief of onrustig voelt kan een goede nachtrust je al veel energierijker en positiever doen voelen. Als je vaak niet op tijd gaat slapen en constant moeite hebt om alles in je hoofd op een rijtje te hebben zou dat wel eens kunnen komen omdat je je natuurlijk slaapritme uit balans brengt.
Als je wilt beginnen met afvallen zou je er dus eerst voor moeten zorgen dat je steeds goed slaapt. En dat lijkt moeilijker dan het is, je moet gewoon een routine volgen. Je zou eigenlijk ook elke dag een uur moeten trainen. Als het lichaam moe is wil het herstellen door in slaap komen. Vermijd cafeïnevrij drankjes omdat ze je lichaam aanzetten tot alertheid en dus wakker blijven. Kruidethee is een beter idee.

Leave a Comment