Hardlopen en afvallen

Veel mensen beginnen met hardlopen omdat ze willen afvallen. Hardlopen is een van de zwaarste trainingen, daarom is het een zeer efficiënte manier om calorieën te verbranden en kilo’s kwijt te raken. Iemand van 70 kg. zal om en nabij de 65 calorieën per kilometer verbranden.

Gezond eten is de eerste stap bij het hardlopen en afvallen

Als je hoopt af te vallen door te hardlopen moet je onthouden dat er alleen kilo’s verdwijnen als je meer calorieën verbrandt dat je binnen krijgt. Om 1 kilo af te vallen zul je ongeveer 7900 calorieën moeten verbranden. Je zult hardlopen dus echt moeten combineren met een gezond eetpatroon. Hardlopers hebben speciale behoeftes wat betreft voedingsstoffen, maar de basisprincipes van gezond eten blijven gelden. Het is niet zo moeilijk. Probeer minder te eten van calorierijk voedsel en juist meer van volkoren producten, fruit en groenten. Een vaak voorkomende fout die gemaakt wordt door beginnende hardlopers is het extra eten en drinken om de verbrande calorieën weer aan te vullen na het hardlopen. Sommige hardlopers beweren zelfs dat ze aankwamen ondanks hun regelmatige hardloopschema.

Regelmatig hardlopen om af te vallen

Als je wil afvallen is 1 keer hardlopen per week niet voldoende. Het beste is dat je elke dag iets zou doen. Als dat niet mogelijk is probeer dan op zijn minst 3 keer per week te hardlopen. En als je het moeilijk vindt om jezelf te motiveren volgen hieronder wat tips.

Hardlopen en afvallen: de uitdaging

Door het toepassen van verhoogde snelheden of intervaltraining (heel snel lopen voor gedurende periodes) kun je het afvallen versnellen. Door snel te rennen verbrand je een grote hoeveelheid calorieën in een korte tijd. Je vergroot ook je spiermassa en je verbetert je stofwisseling in ruste. Hierdoor verbrand je de hele dag meer calorieën, ook als je niet hardloopt.

Eten voor prestaties tijdens het hardlopen en afvallen

Als je regelmatig hardloopt en traint voor een lange afstand, is een een goede voeding erg van belang voor je prestaties. Door het overslaan van maaltijden kun je niet trainen met spieren die goed zijn voorzien van brandstof. Je zou vóór, tijdens en direct na het lange afstand lopen beter niet te weinig eten. Dit zijn namelijk cruciale momenten voor je voeding die nodig is voor de benodigde prestaties en het herstel.

Leave a Comment